Yaklaşık 600-800 tl arası gibi bir fiyatla 10-14 gün mayalanma ve şişelenen biraların iki haftaya kadar tazeliğini koruma süresi var. Değer mi değer çünkü tuborg gold'dan daha kaliteli bir bira elde edilebiliyor yapan kişiye bağımlı değişken olaraktan.
Hazır satılan kitler ile yapılabileceği gibi cinsini bildiğiniz bir arpayı önce malta çevirip sonra kurutmak, fırınlamak, öğütmek ve kaynatmak suretiyle gerçek anlamda bir bira yapmak da mümkündür.
ilki, yani kitlerle bira yapmak ekonomiktir. Ucuzdur, vakitten ciddi tasarruf sağlar. Tıpkı knorr çorba gibi.
ancak ikinci yolu seçerseniz sizi bir tık daha meşakkatli bir yol beklemektedir.
Teorik olarak biralık iyi bir arpanın kilosu 2-3 TL'dir. biraz su ve bolca kaynatmak için gerekli doğalgaz maliyeti ile birlikte 25 TL'ye konuyu kapatabilirsiniz.
Ancak maltı doğru kıvama getirmek, doğru bir şekilde kurutmak, doğru renge ulaşana kadar fırınlamak, çekmek ve kaynatmak, sonrasında oluşan cibreyi süzmek ve mevcut bira setinde yer alan kovalarla (malt özü ya da şeker ve tabi maya ile) mayalamaya bırakmak biraz vakit ister. cinsini bildiğiniz arpanın mis gibi birasını yudumlamanın keyfi ise karşı konulamaz.
Fermantasyon aşamasında uygun şerbetçi otlarını ilave ederek efsanenize farklı lezzetler katabilirsiniz.
şu kitler yüzünden bir dönem hepimize sidik gibi biraya benzeyen şeyler içirdiler. bir de soruyorlar nasıl olmuş. bok gibi olmuş kardeşim siktir git pragda kopenhagda bu işi nasıl yapıyorlar öğren, öyle youtube videosuyla bize zehir içiriyorsun.