türk kardeşiliği için atılacak güzel bir adım. bölünme paranoyaklarının inadına katılmak lazım. hayır yıllarca ingilizce söylediniz bölünmediniz de kürtçe söyleyince mi bölüneceksiniz? bu kadar zayıf temeller üzerine mi kurulu sizin devletiniz??
yok artık dedirten kampanya. kürtçe resmi bir dil değildir söylendiği gibi yerel bir dildir. ingilizce dünya çapında bilinen ve tanınan bir dildir. böyle bir dili kullanmak varken kürtçe neyin nesidir. haa eğer ki ingilizce katılmazsak da kendi dilimizle türkçeyle katılırız olur biter. kürtçe katılmak ne buzları eritir ne de başka bir işe yarar. onların kendi isteklerini yapmadığımız sürece o buz dediğiniz şeyler erimez. onların isteklerini yapmayacağımıza göre gerçi bu hükümet varken o da belli olmaz ama bırakın o buzlar olduğu yerde kalsın hiç erimesin daha iyi.
bu topraklarla hiç alakası olmayan ingilizceyle katılıyoruz. kürtçe ile niye katılmayalım? tabi bunu normal buluyor olmam "terör"ü normal buluyor olduğum anlamına gelmez. kürtlerin terör üretmeyi bir an önce durdurup, acilen teröre destek veren/terörü kınayamayan siyasal hareketlere topluca yüz çevirmeleri gerekmektedir.
o zaman görülecektir ki türk ulusunun genelinin kürtlerle bir sorunu yoktur ama sen hem ortak yaşam sahamızı terör tehtidine açık hale getirip hem de etnik* haklarını istersen bu genel halk kitleleri tarafından düşmanlık olarak algılanır.
ps. bu da dostça bir tavsiyedir. ama yok "benim etnik haklarım var illa ki onları isterim vermezseniz size kurşun sıkarım, bomba atarım" diyorsan geçmiş ola. kanlı bir kumardır o. kaybetme olasılığının yüksek olduğu bir kumar.
kürt müzisyenlerin ortaya koyduğu eserler incelendiğinde, neden olmasın diye düşündüren bir kampanya. öncelikle müziğin dili yoktur. müzik evrensel bir dile sahiptir. ister türkçe olsun, ister arapça olsun , ister yunanca olsun, ister kürtçe olsun insanlara hissettirdiği duygular önemlidir. önemli olan senin dinlediğin o parçadan neler hissettiğindir. ayrıca ingilizce katılıp onlara kendi dilleriyle kendimizi ispat etmektense, kendi topraklarımızda var olan, konuşulan bir dille katılmak daha mantıklıdır. nitekim kürt müziğinde çok başarılı olan müzisyenlerimizde mevcuttur. bilmeyenler için ; ciwan haco, mehmet atlı, aynur doğan, mehmet arif cizrevi, metin kemal kahraman fırat başkale, burhan berken, nilüfer akbal, jan axin , mazlum çimen, cevdet bağca, şivan perwer..... sonuç olarak her ne kadar son zamanlarda yarışma amacından sapsa da, eurovisyon bir müzik yarışmasıdır. hangi dille katıldığımız değil, burdan kilometrelerce uzakta bulunan insanlara kendi kültürümüzün ezgilerini taşıyan bir müzikle neler hissetirebileceğimiz önemlidir.
eurovision bir ülkenin uluslararası çevrede kendini müzikte temsil ettiği yarışmadır bir avuç kürt'ün konuştuğu dille eurovisiona girersen ne millet anlar şarkıyı ne de türkiyenin kendisi.
(bkz: hayal mahsulüsün hayal)
Destek verilmeyecek kampanya.Şivan Perver katılsın hatta olmadı başbakan var bizim beraber yürüdük biz bu yollarda der..
Neden destek vermiyorum? Çünkü buna gerek yok, bununla aramızdaki buzlar falan erimez ki ne alaka.
her şeyimiz tamam oldu, bir de dilimizi değiştirerek şarkı söylememiz kaldı. aslında şu sol framedeki kürtlükle alakalı bütün başlıklar için r.tayyipe okkalı bir küfür etmek farz oldu...
ülkenin önde gelen müzisyenleri bir araya gelerek kürtçe bir eserle bizi eurovision da temsil etsinler. hem bir tabuyu yıkmış oluruz hem de aramızdaki mesafeleri daha da kısaltmış oluruz. birinci olursak zılgıt bile çekeriz.