her sene aynı geyikleri yapıp oylama sistemine aynı tepkileri göstermenin artık gereksiz olduğu yarışmadır. madem haksız bir sistem var, ülkelerin lokasyonu oylamada büyük etken o zaman şu meseleyi bir milli dava yapmaktan vazgeçin dostlarım.
artık telefon ile oylama sisteminin çöktüğü yarışma. herkes büzükdaşına oy vermekten bir hal oldu, gelir bana verin(oy).
bence jüri sistemine geçilmeli.
40-50 kişilik, dünyanın her yerinden çağrılmış sanatçı kişilerden oluşturulmalı. aFrika'dan, avustralya'dan, meksika'dan sanatçılar çağrılmalı. ama insan lafı dinlemiyorsunuz ki.
oylaMA sisteminize sokayım ben sizin.
neymiş jürinin de etkisi olacakmış bu yılki yarışmada. o jürinin ayrı amk. aynı bokun laciverti oldu.
bırak ya. skm yarışmanızı.
batısı dahil avrupa'nın her yerinde ciddiye alınmasa da ilgi ile izlenen bir yarışmadır. zaten bu yarışmadan zevk alabilmek için ciddiye almamak gerekiyor. keşke ortadoğu'da da böyle bir yarışma olsaydı da ona da katılsaydık. tam bir kültür alışverişi. ülkeleri birbirine yakınlaştıran bir organizasyon. bütün sene boyunca büyük ülkeler dışında avrupa ülkelerinden hiç haberimiz yok. bir tek bu yarışmada çoğunun adını duyuyoruz. her sene de hem izleyen sayısı hem de takip eden gazeteci sayısı artıyormuş. abd, avustralya, japonya gibi ülkelerin de ilgisi artıyormuş. ama işte çok fazla önemsememek ama ilgilenmek gerekiyor zevk almak için.
acilen yenilenmesi gereken yarışma. tamam, olmuyor, bir türlü ülkeler en iyi gruplarını falan getirip güzel şarkılar sunmuyorlar önümüze, kabul. ama oylama sistemi o kadar dandik ki, şarkıyla alakasız olarak verin elime bir boş kağıt, hangi ülke kime kaç puan verecek %80 doğru olarak yazayım.
ha, nasıl bir sistem bunu engelleyebilir bilmiyorum. yani son oylama sisteminde yanılmıyorsam jüri olayı falan girdi işin içine ama daha bi boktan oldu.
çuvaldız;avrupa daki türk işçileri, bunun da farkındayım.
ve, o kadar ciddiye alınmaması gereken bir yarışma. zaten tanıtım gücü de o kadar zayıf ki, ben inanmıyorum iyi bir tanıtım getirisinin olduğuna.
yarışmanın da hiçbir forsu yok. yanılmıyorsam ruslana diye bir kız vardı ukrayna temsilcisi, birkaç yıl önce birinci olmuştu, ancak kız yaz-kış türkiye den çıkmamıştı. düşünün artık, türk barlarında çıktı kız üç-beş paraya. bizzat dinledim.
ha, nasıl olabilir, şöyle olabilir. mesela fransa dan bob sinclar, ingiltere den craig david, atıyorum bizden pentagram falan yarışmaya katılırsa eğer, o zaman işler değişebilir.
ancak bu şekilde dıştan güzel ama içi boş şarkılarla olmaz. sadece türkiye nin parçası için demiyorum, kazanan ülke norveç in bile ilkokul çocuklarının korosunu andıran bir sound ı vardı.
son olarak, hadise ye değinmek istiyorum, lütfen kafanı takma. kazansan bile o kadar önemli olmayacaktı, inan bana. inanmıyorsan eski ev birincilerine bir göz at derim. zaten bu yarışmaya katılman da büyük bir hataydı. yapacak bir şey yok, moralini bozma ve artık sadece bizim için çal....
jeo-sosyopolitik gerçeklere göre sonuçlanan ve şekillenen bir yarışma organizasyonudur. yani benzer kültürlere, yakın ırklara, dindaşlığa, o sıradaki ülkeler arası siyasi durumlara ve ülkesel komşuluklara göre ülkeler birbirlerine (yüksek) oylar verirler. oylamada, şarkıların kalitesi minör bir faktördür.
sadece erkek yarismacilarin katilmasiyla kalitesini on ile katlayacak bir organizasyon. neden? cunku son 7-8dir ve ozellikle de su son sene ki organizasyon ile yarismacilarin bir kasar olma sevdasi bas gosterdi. organizasyon artik hangi ulke daha kasar bir yarismaciyla katilim gosterecek olayina dondu. ne ulan bu? kirac zamaninda dogru demisti, "mesele yarismayi kazanmakta degil, kendini tanitmakta. ben olsam turku soylerim" demisti. turku soylenmesin de, en azindan sarki turkce olsun, kiyafetler ve dans ekibi biraz turk kulturunu yansitsin, insanlar turk kizlarinin her birisini birer hadise sanmasin. hadise'nin en basindan beri secilmesi buyuk hataydi, secilecek ekip mfo, manga, sebnem ferah vs. tarzi olmaliydi. belki mfo ya da sebnem ferak daha onceden yarismaya katilmis olabilir ama onlar gibi kaliteli muzik yapan bir baska ekip bulunabilinirdi. neyse, norvec'i tebrik ederim.
edit: her yarismaci erkek olsa, bir sure icinde de yarismacilar su en son yunanistan'in katilimcisi gibi olur, o da boktan bir durum, ama en azindan o noktaya gelene kadar bir sure gecer, sonra tekrar eski rutine donmus olurduk.
2009 yılında yapılan yarışmada irlandalı pop rock grubunun sahne performansını ve çıtır kızlarını görenler açısından
"içimizdeki irlandalı" olmak gibi bir problemin çok da dert olmadığı şarkı yarışmasıdır.*
asıl amacı uluslararası amator müzik yarısmasıdır;aslında ama en çok ciddiye alanda bizim ülkemizdir.fakat yarısma da müzik on planda değildir;siyaset on plandadır .
olimpiyatlara hazırlanan sporcuların bu kadar yakından takip edilip gündem olmadığı, olamadığı ülkemizde dünyanın en önemli meselesi sanılan yarışma. aynı titizliği olimpiyatlarda göstersek sporu seven ve sağlıklı bir nesil yetiştiririz ama hadisenin güzel ve öpülesi vücudu daha cazip geliyor.
her sene "yahu bak görüyor musun komşusuna oy verdi gene, halbuki bizim şarkı daha güzel" muhabbeti dönen, ama bunu diyenlerin de olaya aynı bakış açısıyla* baktığı şarkı yarışması.
eurovision un ilk yıllarda yayınlanma amacı, avrupa da televizyon izlenmesini yaygınlaştırmak amacıyla yapılan bir yarışmaydı. zaten ismi de avrupanın ingilizcesi europa nın euro su ile televizyon un ingilizcesi olan television onun vision u birleşmiş eurovision olmuş.
tamamen musumane ve iyi niyetle başlayan bu organizasyon, zamanla dost ülkelerin birbirlerine kıyak geçtiği, bazı ülkelerin gereksiz gurur yaptığı, şarkıların kalitesinden çok seksiliğin kullanılmaya başlandığı(örneğin türkiye gibi) bir yarışma olmuştur. yarışmanın ilk yıllardaki amacına ulaşılmıştır artık avrupa ve çevresinde televizyon izlenmektedir, hatta olay televizyonu da geçmiş artık internet olayı önemli hale gelmiştir, bence artık yarışmanın ismi euronet olmalı, oylar internet üzerinden verilmeli ve internetten canlı yayınlanmalıdır...
komşunun komşuyu ağırladığı, gurbetçilerimizin oylarıyla bazı avrupalılara yersiz sempati duyduğumuz, olmayacak ülkelere yüksek puan verdiğimiz, kendimiz gibi olmadan boş efor sarfettiğimiz şarkı yarışması.