onun sirketinde calisan bir akrabamin anlattigina gore, ugur mumcu olduruldugunde "mit'in adamiydi, o yolda olduruldu" demistir. umarim simdi anlamistir gorusleri ne olursa olsun bir dostu, degerli bir insani kaybetmeyi; o kisi olduruldukten sonra arkasindan yanitlayamayacagi iddialar atmanin yanlisligini.
zaman ve agos gazetesi arasında tarif edemediğim bir ilişki olduğunu düşünmeme neden olan gazete yazarı, taze genel yayın yönetmenidir. zaman gazetesi ve fethullah gülen'in ne çizgide olduğunu anlamak zor. fethullah gülen'e göre müslümanlık ve hristiyanlık arasında genel hatlar itibariyle benzerlik olduğu, ancak teferruatlarda farklılıklar bulunduğu ifade edildiğine göre zaman gazetesi ve agos gazetesi arasında da genel hatlar tibariyle benzerlik olduğu, ayrıntılarda fark bulunduğu sonucu çıkarılabilir sanırım.
hrant dink in ölümünden sonra agos gazetesi nin genel yayın yönetmenliğine getirilen gazetecidir. bir kaç televizyon programında kendisini dinleme fırsatı bulmuştum. oldukça yapıcı fikirlere sahip olduğunu ve hrant dink kadar türkiye yi seven birisi olduğunu düşünüyorum. umarım o da katledilmez.
1950 istanbul doğumlu. Robert Kolej'I 1968'de, Boğaziçi Üniersitesi Kimya Mühendisliği'ni 1972'de bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi'nde ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi iktisat Bölümü'nde master yaptı. 1977-1980 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde asistanlık yaptı. 80 sonrası ticaret uğraşan Mahçupyan bu arada çeşitli kitaplar ve makaleler yazdı. Etyen Mahçupyan 1996'dan bu yana Radikal Gazetesi'nin köşe yazarları arasında yer alıyor.
ESERLERi
Mahçupyan'ın "ideolojiler ve Modernite", "Osmanlı'dan Postmoderniteye", "Türkiye'de Merkeziyetçilik: Devlet ve Din", "Radikal yazıları 1", "Radikal yazıları 2", Radikal Yazıları 3-Yönetemeyen cumhuriyet" adlı kitapları bulunuyor.
HAKKINDA YAZILANLAR
ETYEN MAHÇUPYAN ZAMAN'DA YAZACAK!!!
sonsaniye.com
11 Mayıs 2001
Kamuoyunda demokrat bir yazar olarak tanınan Gazeteci Yazar Etyen Mahçupyan Zaman Gazetesi ile anlaştı. Mahcupyan Zaman'da haftada iki yazı yazacak. Zaman Genel Müdürü Recep Uzunallı gazeteye yeni yazarlar kazandırmak için çalışıyor. Uzunallı Şahin Alpay ile de görüşmeleri sürdürüyor. Bu hafta Zaman'da Sabah'tan ayrılan Ahmet Vardar göreve başladı. http://www.biyografi.net/kisiayrinti.asp?kisiid=1386
zaman gazetesi'ndeki köşesini takip ettiğim ve çoğu zaman güldüğüm, gülerken şöyle bir durup ulan gülüyorum ama neye gülüyorum deyip düşündüğüm ve en sonunda "haaa" diyerek "anladım" manasında kafamı salladığım yazar..Selam olsun sana burdan, hep yaz, bizi kendinden mahrum bırakma..
nur serterle katıldıkları bir programda serter e "atilla yayla söyledikleri nedeniyle üniversiteden uzaklaştırılıyorsa sanırım atillanın kemalizm hakkında söyledikleri doğru" diyerek; nur serteri geçici olarak hizmet dışı bırakmış kişidir.
yabancı bir yazarın yahudi soykırımı'nı anlatan kitabını kopyalayıp, sadece ermeniler yerine türkleri, yahudilerin yerine de ermenileri koyarak piyasaya sürmüş kişi.
kendisi, aslında bir siyasal sistem olan demokrasiyi yeni bir ideolojiye dönüştürmeye çalışır. bu ideolojiyi kurarken genel olarak mevcut liberalizmi baz alır ve temeli onun karşısına atar. (bkz: bir demokrat manifestoya doğru)
(bilgi değil tamamen benim öznel yorumumdur)
bu açıdan ülkenin ileri gelen liberal teorisyenlerinden atilla yayla ile başlattıkları, daha sonradan fuat keyman'ın da dahil olduğu tartışma sıradan gazete okuyucusuna uzak olsa da konuya ilgi duyanlar açısından altı çizile çizile okunası, kesilip saklanasıdır.
bir gazeteye göre ağır, akademik bir dili vardır. öyle ki ayar verdiği çoğu kişi ne dediğini bile anlamaz. *
ulusalcı zevat tarafından ortalamanın üstündeki her entelektüele olduğu gibi kendisine de, çeşitli konulardan ötürü "vatan haini" yaftası vurulmuştur.