eskişehir de faaliyet gösteren toplu taşıma aracı, hafif raylı sistem. Bide bi abla vardır her durakta durağın ismini söyler. Tanışmak isteriz ailecek kendisiyle.
bir çeşit tramvaydır. ilk yapıldığı gün sanırsınız ulaşımı kolaylaştıracak... yok öyle bir şey... insanların dışarıda fazlalaştığı an binmeye kalkarsanız, içerisindeyken ağzınızı açmanız için gereken yeri bile bulamaya bilirsiniz...
eskişehir'i daha modern bir şehir olarak göstermekten başka bir amaca hizmet etmeyen, birçok insanın ölümüne neden olmasından mütevellit halk arasında insan yiyen olarak adlandırılan toplu taşıma aracı.
4 adet güzergahı vardır.
*ssk-otogar
*otogar-ssk
*osmangazi üniversitesi-opera
*opera-osmangazi üniversitesi
ayrıca bilet okutma işkencesini azaltmak adına duraklara turnikelerin getirilmiştir. düşünce güzeldir ancak uygulamalarda aksaklık vardır. öncelikle tramvayın yanaştığı kapı boşlukları apacık ortadadır, ne bir kapı ne bir engelleyici önlem vardır. sütü bozuk kişi pekala biletini okutmadan bu aralıklardan durağa süzülebilir zira güvenlik denen bişiy yoktur. pardon her iki durağa 1 güvenlik görevlisi konulmuştur ancak onlarda kendi dünyalarındadır. milletle uğraşacak gibi değillerdir. sonuç olarak boşuna turnikelere para harcanmıştır.
yağmur yağdığında çalışma özelliklerini yitiren ve eskişehir trafiğini alt-üst etmesinin yanında ıslanmış insanları bir de üstüne yollarda perişan eden toplu taşıma aracı.
Oldukça küçük olan, bir katarının körüklü otobüs tadında olduğu tramvaydır. Şehre estetik katar ama kendisini 5 sene sonra tüketeceği, yetmeyeceği de aşikardır.
minibüslere 10 kuruş zam geldiğinde yürüyüş yapan büyükerşen hayranlarının tramvay bilet fiyatları hakkında yorum yapamadığı taşıma sistemidir.
(bkz: eğri oturup doğru konuşmak)