essay

entry61 galeri0 video1
    36.
  1. Hazırlıkta olan kısmı kolay kısmıdır, iyi kötü yazarsın geçersin.

    AMA LiSANSA GELDiĞiMi iŞiN RENGiNi DEĞiŞTiRENDiR.AKADEMiK ESSAY YAZMIŞ OLANLAR YAZANLAR NE DEDiĞiMi ANLAYACAKTIR.iNGiLiZCE BiLiP BiLMEDiĞiNiN GERÇEK KANITIDIR.
    1 ...
  2. 35.
  3. Bazı hazırlık öğrencilerinin sikinde bile değildir.
    1 ...
  4. 34.
  5. her hazırlık öğrencisinin baş belasıdır.
    0 ...
  6. 33.
  7. sınav anı tam anlamıyla sıçmanıza sebep olacaktır. lanet gelsin senin gibi şeye
    0 ...
  8. 32.
  9. yazma süreci çok sancılı olan zımbırtı. kafanızdan bir cümle düşünürsünüz bunu grammar kurallarına uysun diye biraz kesip biçersiniz, anlamı değişir gider. elinizde en son kalan cümle i love şiş kebap.
    2 ...
  10. 31.
  11. Kelime Ingilizce'de makale anlamina gelmekle birlikte, bolumum ve okulum dolayisiyla surekli yazdigim ve yazmayi ertelemek adina her seyi denedigim (skype acmak, butun masayi-dolabi vs toplamak, warblade oynamak, hic sevmedigim kuzenimle saatlerce konusmak, kalkip bir cay daha koymak...) yine de son gecesinde sabaha kadar yazarak yetistirdigim bu sure zarfinda kafamin boyutlararasi seyehate ciktigi yazi turu.
    1 ...
  12. 30.
  13. 8 yıllık eğitimin siktiği nesillerin baş belasıdır. Üniversitede ileri ingilizce falan filan derslerinde sırf şu sikindirik olay için strese giren adamlar çok garibime giderdi. Arkadaş ingilizce işte yazıp çıkacaksın, iki üç kuralı iki üç kalıp sözcüğü, iki üç de konuyu sunma yöntemi var. Mesele zaten eğer ingilizce dersi için yazıyorsanız onları bildiğini kanıtlamak. yoksa o sikim sokum konular üzerine ingilizce anadili olan adama yaz desen senden daha kötü yazar.

    Ama gençler de haklıydı, ingilizceyi ancak lisede gör, o da hiçbir şey anlama, üniversiteye gelince hangi okul olursa olsun sikindirik bir hazırlık sınıfından sonra uğraş uğraş dur.

    Nerdee eski maarif kolejlerinin uzantısı olan Kolejler ve akabinde 7 yıllık anadolu liseleri nerdee şimdinin sikindirik çakma anadolu liseleri, hatta fen liseleri.
    2 ...
  14. 29.
  15. bir gecede 3 tanesini birden yazarım gazıyla dikildiğim, hala bir arpa yolu gidemediğim kabus. yazıyorum yazıyorum da yanlış yere.
    0 ...
  16. 28.
  17. akşamki kursum için yazmaya çalıştığım hede.

    iyi kompozisyon yazan biri olarak, kafamdaki tasarladığım cümleleri ingilizceye çeviremeyip, asalak gibi cümleler kurmak zorunda kalmaktan edebi yeteneğimden soğuttu.
    2 ...
  18. 27.
  19. çoğu otoriteye göre ne kadar iyi yazıyorsan akademik ingilizce seviyen o kadar iyidir. ingilizce makale olup kanıtlabilir olmalıdır ayrıca introduction, body, conclusion olarak üç kısma ayrılır.
    0 ...
  20. 26.
  21. tam bir beladır , uykularımın içine edendir*
    1 ...
  22. 25.
  23. ingilizce bir makale olup çoğu öğrenciyi strese sokmaya yeter. essay yazmanın bazı kuralları şunlardır;
    1.ilk olarak spesific yani özel bir konu seçmek gerekiyor.
    2.toplum ve evrensel gerçeklerden uzak olmalı.(tartışmaya ve öznel fikirlere açık)
    3.thesis statement cümlesi kendinden sonraki gelen paragraflar için bir ön bilgi olmalı ve essayın ne hakkında yazıldığı anlaşılmalı.
    essay içerisinde kendi fikirlerinize dair cümleler yazabilirsiniz. giriş ve sonuç paragrafı aynı şeyi savunmalı ya da belirtmeli ancak farklı şekilde yazılmalı. (sonuç paragrafında asla yeni bir konuya değinilmemelidir)
    0 ...
  24. 24.
  25. eğer bilkent üniversitesi'nde öğrenciyseniz, bölümde olmanız hiç bir şeyi değiştirmez. çünkü essayler bilkent'te hiç bir zaman bitmez.*
    2 ...
  26. 23.
  27. sürekli benzer cümleler kurarak sınavlarda yırtmaya çalıştığım ingilizce deneme.türkçe zor yazarken ingilizce yazmak daha zor oluyor orasıda ayrı tabi.
    0 ...
  28. 22.
  29. daha türkçe kompozisyon yazamasken ingilizcesini yazmaya zorlanmaktır üstelik her hafta her writing dersinde farklı saçmalıklarla yazı yazmaya zorlanan saçmalık 4 hafta boyunca learning english yazmakatan bööö gelmesidir.....
    1 ...
  30. 21.
  31. odtü de 102 die bilinen derste bir dönem boyunca yapılan işkence. ayrıca şu anda tamamlamaya calıstığım ve oğlen on iki de hocama teslim etmem gereken ve bu saatte buraya entry girmeme neden olan zırvalık. ha bide kuralları oluyo tabii. çeşitli makalelerden alıntı yapman mecburi ama korsanada hayır. reference olarak belirticeksin. kılıfına uydurcaksın yani. ayrıca tek paragrafa 250 üst kelime sınırı getiren mantık nasıl oluyoda 9 paragraftan oluşan essaye 800 kelime sınır koyuyo onuda anlamış değilim. bakıorum da 1300 kelimeyi bulmuşum ben. yani anlaşılacağı üzere sen çok düşünmüşsün bu konuda çok şey biliosun deyip azarlanıp bir de üstüne puan kırılan bir baş belası.
    0 ...
  32. 20.
  33. toefl yüzünden yıllardır bir paragraf ingilizce yazı yazamayanları yaklaşık 300 kelimelik yazma zorunluluğundan dolayı öğrendikleri makale. bence en zoru "introduction" ve onun ters yüz edilmiş hali olan "conclusion" paragraflarıdır. zaten "make, want, go..." fiilerinden öteye gidemiyorsun bir de "paraphrase".*
    0 ...
  34. 19.
  35. essay yazarken öncelikle bir outline oluşturulmalıdır, bu; bize üniversite yıllarımız boyunca hemen hergün başımıza dert olan bu canavarla başetmemizi sağlayacak hediyedir. outline ı bir taslak gibi düşünebilirsiniz ki öyledir. general statement cümlesi; genel bir cümle yazılır.
    justification yapılır; özellikle üzerinde durucağınız şeydir bu, ve bunu üç ana örnekle destekleriz; bu bizim intromuzdur.
    sırada bu üç ana örneğimiz var ki herbiri bir paragraf oluşturucaktır, her bir örnek için bir topic sentence ve üç ayrıntı kullanırız.
    conclusion; justification tekrar edilir, bunu genel cümleye kendi yaklaşımınız olarak düşünebilirsiniz... üç ana örnek tekrar edilir.
    ne gerek var ki bu taslağa diyebilirsiniz; ben demiştim fakat haftada en az iki essay yazan biri olarak; bunun hayatımı kolaylaştırdığını söylemeliyim...
    3 ...
  36. 18.
  37. proficiency öğrencilerinin baş belası olan yazı türü. 3 kısımdan oluşur:

    -introduction-
    bu bölümde verilen konu paraphrase edilir ve thesis statement dediğimiz kısım yazılır.
    -body-
    burası bildiğimiz gelişme bölümüdür. Thesis statement kısmında yazdıklarımızı burada dallandırıp budaklandırırız.
    -conclusion-
    Burası da konuyu artık nihayetine erdirdiğimiz ve tekrar paraphrase yoluna baş koyduğumuz bölümdür.

    not: argumentative essay yazarken body paragraph'a refutation bölümü eklenir. yalnız Bu bölümde refutation yaptıktan sonra tekrar bu refutation'ı çürütüp kendi fikrinizi açık etmelisiniz yoksa out of topic kabul edilebilirsiniz.
    3 ...
  38. 17.
  39. En kötü tarafı bilgisayarda yazmak mecburiyetidir. Bilgisayar kullanmayı internete girmek dışında sevmiyorum. Başına oturunca da yaptığım tek şey gazete okuyup, sözlüğe yazmak oluyor. Tabi hiçbir essay zamanında yetişmiyor bu durumda. Sözün kısası essay demek, geciktirmek demektir.
    3 ...
  40. 16.
  41. yazmaya başlanması en zor olan şey. hele introduction yazması...
    onun yerine sözlükte takılınılır, pişman olunulur ama bu hiçbirşeyi değiştirmez. bu essayin yarın teslim edilmesi gerekiyordur ve saat hali hazırda gece 1.30 dur. yazılacak konu da tam öğrenilmemiştir. 6 sayfa onu okmak , anlamak , ve sonra da yazmak gereklidir. hay a.q dur
    6 ...
  42. 15.
  43. msn iletilerinin mihenk tasidir.***
    1 ...
  44. 14.
  45. bilkentli öğrencilerin yaza yaza bitiremedikleri metinler. (bkz: bu ne bohem ya)
    3 ...
  46. 13.
  47. hazırlık öğrencilerinin bas belasıdır.
    hele bir de proficiency gibi bir derdiniz varsa..
    2 ...
  48. 12.
  49. introduction-body-conclusion ve final though tan oluşur ayrıca can sıkar.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük