gerçekten neden yasak olduğunu hiç düşünmemiş olabiliriz. sonuçta o bir uyuşturucu değil mi. kokain, eroin, esrar bunlar tamamen yanlış ve bize zararlı müptela edici ağır dozajlı uyuşturucu maddeler. ölümü kısa ve direkt yoldan getiren maddelerdir bunlar. değil mi. işte o öyle değil piremses. aramızda bu numaraları yutmayanlar var.
olay tamamen para. zamanında amerikada zenginler sırf kendi çıkarları, kendi paralarını korumak için esrar bitkisini insanlara uyuşturucu gibi lanse ettiler. kenevir bitkisi yasaklandı. osmanlı sevdalıları vardır. bilirler mi ki esrar osmanlıda serbestti. şarap ihracatında ilk devletti. araştıralım lütfen bu konuyu. esrar neden yasak.
bakın insanlar bonzai denen kimyasal maddeyi kullanıyorlar. gördüğünüz gibi bir önlem yok. bu sıkı önlem esrar için değil, esas kimyasallar için olmalı. glikoz şurubunu yasaklamalı. ama olmaz. ülkenin büyüüük bisküvi fabrikası çoluğu çocuğu zehirlemeye devam etsin.
müptezel olmak yanlış değil ki beyler bayanlar.
atnali arkadaşımız olaya andromeda galaksisinden yaklaşarak bir cevap veriyor tebrik ediyoruz hepimiz.
doktorbune88 olayı nasıl bir düğümse erdoğan beye bağladı. helal et kardeşim.
alkol ve sigaradan daha az zararlı olan; sakinleştirici, diyabeti düzenleyici, algıyı açıcı vs. özellikleri olan; düşüldüğü gibi bağımlılık yapıcı bir madde olmayan; anlamsız yere kimyasal maddelerle aynı kefeye konan; alkolün serbest olduğu yerde, alkolden daha masum bir bitkinin neden serbest olmadığını sordurtan soru. müptezel değiliz, bunlar hep bilimsel araştırma.
yasak olmasaydı büyük ihtimalle balkonda saksıda yetiştirip bedava esrar içiyor olacağımız için tabii. bundan vergi kesemezler haliyle. bu yüzden kimsenin işine gelmez.
ekleme: sigara ve herhangi bir madde kullanmadım ve kullandırtmadım. arkadaşlar sağlık zevke tâbî değildir.
Anksiyete, Paranoya, Huzursuzluk, öfori, Gevşeme hali, Gözlerde kararma, Denge bozukluğu, Sersemlik, Suda yüzme hissi, Salivasyonda (tükürük bezi salgılaması) azalma, Tansiyon yükselmesi, iştah ve susuzluk, Analjezi, illüzyon, Psikotik eksitasyon, Depresyon, Panik atak, Göz tansiyonunda azalma ve Flash-back (geçmişe dair halisülasyonlar) gibi etkiler görülebilir.
Esrarın beyne zararları;
Esrar, anlık bilgilerin hipokampusa girişini ve burada derlenmesini baskılar. Böylece öğrenme, hafıza ve anlık bilgilerin duygu/motivasyonla entegre olmasını sağlayan sistem etkilenir. Buna bağlı olarak daha evvel öğrenilmiş davranışlarda bozulma görülür.
Esrarın akciğere zararları;
Uzun vadeli esrar kullanımının ardından, esrarın zararları akciğere dönük olarak yükselir. Bunlar genelde sigara bağımlıları ile benzerlik gösterir. Kronik öksürük, balgam, kronik bronşit gibi rahatsızlıkların yanında; akciğer kanserini tetikleyici-arttırıcı etki gösterebilir. Esrarın akciğere zararı bunlarla sınırlı değildir. THC etkisinin dışında, esrardaki CO (karbondioksit) miktarı sigaranın ortalama 3-4 katıdır. Buna ek olarak esrar içenlerin genelde sigara içenlere kıyasla çektikleri dumanı daha uzun süre akciğerlerinde tuttukları göz önüne alınırsa, esrarın akciğere zararları sigaraya göre çok daha fazla olmaktadır.
Esrar kardiyovasküler sisteme zararları;
Esrarın kalp ve damar sistemine zararı; kalp hızının yükselmesi, tansiyonun yükselmesi ve kan akışının hızlanması ile başlar. Bu belirtiler daha çok kokain gibi bir maddeyle birlikte kullanıldığında daha belirgin olur.
dun sokak arasinda birebir satisini gordum.neresi yasak aq.
eskiden bulunmasi bu kadar kolay degildi.
adam cebinden kese kagidiyla cikarip diger elemana sanki cekirdek verir gibi verdi.kese kagidinin icinden posete doktu yani.
eskiden yanimiza bu islerden anlayan birini alip tekinsiz semtlere gidilirdi telefon gorusmeleri yapilirdi ulasmak zordu.