hakeden insanlara haddini bildirmenin birkaç yolundan biri olan bu yöntemi benimsemiş insandır. kimi insan bunu
bağıra çağıra yapar, kimi de espri yoluyla laf sokarak. karşıdaki insan mesajı alırsa ne ala..
bazen gerçekten başına taç edilesi adamdır. bu işi karşıdakini incitmeden yapmayı bilir ve iki taraf için de gayet hoş sohbet olabilir. evet laf sokuyordur ama dili o kadar hafiftir ki acıtmaz. aynen yaşadığım hadise; öğrenciyken saat akşam 12'ye geliyordur ve bizim evden hayvani bir müzik sesi geliyordur. az sonra kapı çalınır ve güleryüzlü alt komşu elinde poğaçalar dolmalar pastaların olduğu koca bir tabakla belirir. bize tabağı uzatırken de; "çok ses geliyordu, ben de çocuklar bunu yemekle mesgul olurlarsa ses kesilir ben de uyuyabilirim diye düşündüm." der. lafı sokmuştur ama bizim aç bünyelerde minnettarlık hat safhadadır. aslında bizim için bir koşullama yaptığının da farkında değildir. *
tebessümün arkasına sığınıp etrafa zehirli oklar fırlatan insandır. önde gelen tebessüm acının verdiği asık suratı maskenin arkasında bırakır. laf sokan adam açısından ise durum farklıdır. o şampuan reklamlarındaki gibi ikisi bir arada keyfi yapmaktadır.
laf sokmayı , hazır cevaplığı zeka göstergesi kabul eden değişik insan tipleridir , ha yeri gelince lafını söylersin ama ima etmeden vs. ama ''bunu laf soktum haha gördün mü ayar verdim '' şeklinde dışarıya yansıtanlar vardır ki allah şifaslarını versindir.
gülümserken ısıran insandır.
nerde ne yapcağı belli olmaz.
ona sırt dönülmez
hep gülümsediği için nerede ne düşündüğünü, dost mu düşman mı olduğunu anlayamazsın.
sadece için için ondan çekinirsin ve ona karşı mesafeli olmaya çalışırsın.
Çünkü her esprisinde seni sözleriyle çıtır çıtır ezdiğini hissetmektesindir.