gebze'nin belki de en turistik mekanıdır. iskelenin batısına doğru gidildikçe alemci yoğunluğu artar. sahilin üstündeki sırttan denize karşı içki yudumlamak, uzakta dingin bir telaşı simgeleyen vapurlara doğru acı acı gülümsemek, muhabbetin keyif katsayısını defalarca artırır. boğaz'a erişemeyenlerin pseudo-boğaz'ıdır eskihisar. severiz.
gebzenın sahıl koyu ve cok sırın bır mekandır.son halı goz dolduran ve gereklı yatırımın yapıldıgı takdırde ne sekle girebileceğini kanıtlayan, tarıhe meydan okuyan vefalı bir köydür.*
neden bakımsız bırakıldığını anlayamadığım ve anlayamayacağım çok şirin bir yer! gerekli olan özen gösterilse bir bir pendik,tuzla ,kartal sahilinden farkı kalmayacak ama sanırım yöneten kafaların vizyonsuzluğu diyelim. bu arada tarihi eskihisar kalesindeki tuvalet de bozuktur,konsere giden insanlar ağaç diplerine yapmaya çalışırlar ayıptır konserlere kapatılsındır...
kocaeli'nin gebze ilçesine bağlı bir köy. evime yürüme mesafesindedir. bakımı yapıldıktan sonra şahane bir yer olmuştur. eskihisar kalesinde sinema akşamları olurdu halka açık ücretsiz. karşınızda uçsuz bucaksız deniz, denizin önünde perde, yukarı doğru yükselen taş basamaklarda sandalyelerde film izlemenin keyfini anlatamam size. şimdi sinema akşamları yapılmıyor sanırım. eğer bir gün gidecek olursanız, sakız ağacı teras kafe'de kahvaltı yapın, açık büfedir güzeldir kahvaltısı. gün içinde de yeşil vadi'de türk kahvesi içebilirsiniz denize sıfır koltuklarınızda, hava soğukken içeride soba yakılır. bunların haricinde yemek için rakı-balık yapabileceğiz yahut yemek yiyebileceğiniz restoranlar vardır. kaplumbağa terbiyecisi adlı tablonun sahibi osman hamdi bey'in restore edilmiş evi ve müzesi de eskihisar'da yer almaktadır.
yalova topçular'a feribotların kalktığı, marmara denizi kıyısında, gebze'ye bağlı olmasına rağmen darıca'ya daha yakın olan sahil kasabası. istanbul'dan güneye inenlerin uğrak yeri.