"olum, bu gavurlar yapıyor yaa!" demekle aynı kafaya aittir. ota boka 'girdi'lemekle zaten yazılmış şeyin hiç bir değeri kalmaz, üzerine düşünülmemiş bir şey hakkında yapılan tanımlama ve yorumlamalar yüzündendir bu sanılgı..
aslında tüm mevzu bahis şundan kaynaklanıyor, 2 büyük sözlükten ibaret geçinilip gidilen 2004' e kadar her şey normalken, gün gelir ekşinin kodları çalınır. sonra bir klon sözlük furyasıdır kopar gider ki 2009'a kadar geçen süreçte bu kötü bir gelişme değil, hatta tersine, ekşi alımları çok uzun aralıklarla yapıldığı için yararlı bir durumdur. klon sözlüklerde en az ekşi kadar nitelik ve farklılık peşindedir. özellikle itü ve uludağ, birebir'in ardından büyük çıkış yakalamıştır. niyetsiz, ve naçizane' de durmadan gelişmektedir. limon ve anti ekşi sözlük bir mizahsen olarak hayatlarına devam etmektedir. kirli ve lafmacun ( sonrasında fokur fokur olacak) kendi halinde takılıp gitmekteydi. bunun dışında her katılan sözlük yeni bir eklenti getirme çabasında idi, radyolar, shot box' lar derken yenilikler, sözlüklerin önüne geçti ve birerbirer silinip gittiler, ya da sözlüğün ana kadroları ekşiye tayin oldu, yönetimle araları bozulanlar yeni sözlükler kurdu falan filan.
2008' den sonra ise 2 sene boyunca sözlük rağbet gören bir şey olmaktan çıkıyordu. büyük sözlükler yazar alımlarını dibine kadar açmış veyahut sıra olayını sonlandırıyordu. klonların yok olmasında en büyük etken bu özelliği ile uludağ sözlüktür ve yine son büyük darbeyi sözlük spot oluşumu ile uludağ sözlük verecektir. sözlük spottan sonra iki kelam edebilenin sözlüğü olması, herkesi yönetici yaparken yazacak yazar kalmayacaktır ve son olarak inci sözlük peydah olacaktır. bilinen sözlük formatının dışında toplu bir chat sayfasından farkı olmayan bir oluşum sözlük kisvesi altında işini görürken, sözlük yazarları artık format yerine bu yeni peydahlanan zımbırtıyı tercih etmeye başlayacaktır. bunun sonucu olarak da sözlük dediğin şeyin hitap kitlesi değişecek ve yeni yazarlar da bu yeni hitap kitlesinden oluşacaktır. sonuç olarak da bu günlere gelindi işte.
ha son olarak, ssg denen adamın bir chat sayfası mevcut idi. adam chat yetmez, daha farklı bir şey olmalı diyerek bu sözlük fikrini hayata geçirdi. ilk yazarlar da o chat sayfasının kullanıcıları idi. siz gelip, bu düşünceyi reddederek sözlüğü de chat sayfasına çevirirseniz, geçen 14 sene boşuna yazıldı, çizildi, paylaşıldı demektir. stop.
eski nesiller bir idoldür sözlükleri sözlük yapan yazarlardır, hepsinde bir nazlı ılıcak, soner yalçın ve hakantürk potansiyeli vardır, ama günümüz koşullarına bakarsak bilgili entry görmek zordur, bu sebep den dolayı eski yazarlara saygı duyalım, eski yazarlarda 9 veya 10 nesil diye bizlerle dalga geçmesinler bizi sevsinler ve kanatlarının altına alsınlar, saygılar...
ne zaman "sözlükte gızlar teklif ediyomuş" söylentisi yayıldı, tek elle yazılan entry sayısı da çoğaldı. ister androidapp mı ne sikimse onu deyin, ister osbir. yeni nesil yazarlar tek elle yazıyor.
tecrübe ile alakası yoktur lan .. sadece ilk heyecan ve şevk ile girilmiş entrylerdir o kadar. şimdi bunu sözlüğe giren yeni arkadaşlar yapmaya çalışıyor ama kaliteyi ve mizahı küfür ve türevlerinden ibaret sandıklarından konu ve yazılarla seviyeyi daha da aşağılara çekmekten öte gidememektedirler. zira bunun sebebi ise yeni nesil yazarların yüzde sekseni 16 21 yaş aralığında olduğundandır.
okuduğum ve en çok güldüğüm yazarların hepsinin 1., 2., 3. nesil çıkması.
adamlar ne güzel yazıyor, upuzun yazılar bile bitince, ya ne ara bitti, bitmeseydi diyorum. kısa yazıları var, onlar da çok komik. mesaj atasım geliyor "hehehe" falan diye. 8. nesil falan olsa, yazar gönderirim korkum yok. ama böle ağar toplar olunca duruyorum. yada "ne güzel yazmışsın be" diyesim geliyor, zaten farkındadır adam güzel yazdığının, sen kim oluyorsun diyorum gene.*