Simkarttan sonraki teknoloji eSim. Adından da anlaşılacağı gibi elektronik simkart demek.Şu an kullanılan simler de elektronik ne farkı var ki diyenler için olay şöyle.
Makine to-Machine (M2M) olarak adlandırılan esim bir cep telefonu şebekesi üzerinden veya kablolu bağlantı üzerinden veri alışverişi yapmaya imkan sağlıyor. Bu teknoloji gelecekte su saatlerinin su faturasını üzerine entegre edilmiş bir esim sayesinde ödeyebileceği ya da ölçülebileceği anlamına geliyor.
Cihazlar arasındaki uzak erişimi ve nesnelerin interneti IoT u daha etkin kullanmak için geliştirilen M2M uygulaması için sonsuz olasılık söz konusu .Öyle ki 50 milyar farklı cihazın M2M kullanılabileceği tahmin edilmektedir.
m2m karT Mff2
M2M , eSim uygulamalarının kullanılabileceği platformlardan bazıları şöyle.
Otomatik ödeme noktaları . Kablo bağlantısı olmayan ve sadece bir akü ile çalışan çölün ortasında bir bankamatik sadece minik bir eSim ile yönetilebilir.
Elektrik,su sayaçları.Sayaçlar her ay ölçümlerini kendileri yapıp hizmet veren şirkete gönderebilir. Ayrıca telefonunuza mesaj atabilir, hatta otomatik ödemeniz varsa faturayı sizin yerinize ödeyebilir.
Akıllı saatlere monte edilecek bir eSim sayesinde saat bir telefona dönüşebilir.Aynı şekilde aracınıza monte edilmiş bir eSim aracınızı sürekli kontrol ederek olmumsuz durumlarda sizi uyarabilir.Uzak noktalarda bir göz bir el bir kulak olabilecek eSim’i bu günlerde akıllı saatlerde kullanmaya çalışan Samsung geleceğin teknolojisini giyilebilir teknolojilerde kullanmak için emek harcayan markalardan biridir.
Elektronik karta monte edilen ve uydu haberleşmesi sağlayabilen eSim operatör ile bağlantı kurduğu için özel bir güvenlik protokolü sağlar. Daha güvenli veri transferinin sağlanacağı sistemle bilgi güvenliğide sağlamlaştırılmış olur.
40 ° C ila 105 ° arasındaki sıcaklıklara dayanabilecek esim diğer simkartlar gibi kerozyon ve oksitten etkilenmez ve yıllarca sorunsuz çalışabilir.
Türkiye’de ne zaman faaliyete geçer bilinmez ama kendisiyle ilgili şu aralar Türkçe Kaynak bile bulmak zor.