Önemli bir hukukçudur.
Analiz yapıyor. Daha ne yapsın?
Türkiye kuruluş felsefesine sahip çıksın diyor. Bunun anlamı belli. Atatürk ilkeleridir. Laikliktir. Devletçiliktir, milliyetçiliktir, halkçılıktır, cumhuriyetçiliktir, devrimciliktir.
laikliği satınca olanlar ortada. Daha ne önerisi peşindesiniz acaba?
Benim dikkatimi çeken ersan şen'in bir süre önce bu tartışmalar başladığında çok umutlu olması.
Şimdi umudunu kaybetmiş gibi görünüyor.
içine hınzır ve mızıkçı çocuk kaçmış, geveze hukukçu. Milletin parasını götürmüş halk bankasının genel müdürünü utanmadan sıkılmadan savunabilmiştir. Sonra da her ağzını açtığında vatan millet edebiyatı yapar. Of bir çekip gitseniz.
her ne kadar bilgisine ve erken yaşta ulaşabildiği başarılarına saygı duysam da, biraz gerzek bulduğum insan.
özellikle içinde bulunduğumuz durumla ilgili ara ara dile getirdiği "bağımlı ve taraflı yargı, yürütme organının yetki gaspı" gibi gerçeklerle de az çok saygıyı hak etse de, bazı hal ve davranışlarını beğenemiyorum.
bir de kendi alanına uzaktan yakından giren-girmeyen her konuda ekranda oluverince, ister istemez kabak tadı veriyor tıpkı celal şengör gibi..
önündeki çay bardağını, karşısındakinin kafasına ha fırlattı ha fırlatacak havası estiren, bir kalıba girmeyen, marjinal bir hukukçu.
ideolojik düşüncelerimi, devlete, topluma, suça bakış açımı bir kenarda bırakıp " ya bu adam ne anlatmak istiyor" diye düşünerek dinlemeye başladığımda aslında özlenen adaletin ve hukukun can çekişen ve isyan eden sesi gibi gelmeye başladı. bizim insanımız, isminin önünde ne yazarsa yazsın, söylediğine, düşündüğüne değil kimden taraf olduğuna dikkat kesilip öyle bir değerlendirme yapmaya o kadar alıştı, son yıllardaki siyasi hava toplumu bu hale getirip o kadar kutuplaştırdı ki bu adamı da bir yerlere dahil etmeye çalışıyorlar.
günün sonunda sağcı gözüküp atatürk ve silah arkadaşlarından bahseden, hükümetin yargıya müdahalesini eleştirip aynı zamanda devletin bakanının yolsuzluk yaptığı iddiasıyla amerika da tutulmasını da eleştiren "vay be" dediğim şahsiyet. kişilerin suçlu olup olmadığı, hukuka uygun yöntemlerle, kanıt ve tanıklarla yargı yolu ile anlaşılır ama bunu yapacak olan türk yargısıdır, geriye kalansa devletimizin değerine ve prestijine saldırıdır, biz yargılarız, biz dinleriz, hapse atılacaksa biz atarız, başka devletlerden icazet almayız kafasıyla kalpleri fethetmiştir.
hukukun duruma, kişilere, hükümetlere göre şekillenmemesini savunan "hukuk bir bumerangtır, çıkarlara hizmet ettirilirse bir gün onu fırlatana geri döner" gibi çok az duyduğumuz doğruları avaz avaz haykırdığı için saçma tepkiler gören kişi.
bir zamanlar cemaatin ülkede kol gezdiği zamanlarda bile korkusuzca, devletin üniter yapısının güncel konu ve tartışmalarla zayıflatılmaya çalışıldığını, bu devleti hukuk gücünü tekeline almaya çalışan hiçbir hükümetin, cemaatin yönetemeyeceğini, cemaatleşmenin devleti ekseriyetle içini oyup zayıflatacağını, devletçi kafa yapısını savunurken bir yandan da insanı yaşat ki devlet yaşasın gibi zıt bakış açısı ile de aslında ne kadar birbirine bağımlı ve bağlı olan kavramlar olduğunu korkusuzca savunan, ülkesini sevmek için bir yere taraf değil hukuka taraf olduğunu haykıran, gözümde önem kazanmış bir kişilik.
bu zamanda böyle konuşan insanlar haber kanallarında ya tek tük çıkartılır, ya da yıllardan beri tam tersini söyleyen insanların arasına atılıp tartışma kisvesi altında baskılanmaya çalışılırdı.
ama adam bastırılamıyor.
bu sert ve heyecanlı mizacı o yüzden çok yerinde.
kısacası bana göre; sap nedir saman nedir?i çok iyi analiz edebilen ve ayıran biri.
sapına kadar atatürk gencidir. dün gece ali kemal'lerden birine, volkan gibi patlayarak muhteşem bir ayar vermiştir. ümit kocasakal'la birlikte iki kişilik müthiş bir fikir ordusu meydana getirirler. chp'nin mutlaka
partiye katması gereken çok değerli insanlardır.