ermenek

entry23 galeri0 video1
    1.
  1. antalya lara da bir mahalle.
    1 ...
  2. 2.
  3. istanbuldaki ilçe kavramına * alışık bi kişinin yaşadağı diyalog sebebiyle şaşkınlığa uğramasına sebep olan konya'nın eski ilçesi. *

    diyalog konya da geçmektedir.

    + demek ermeneklisin. iyi ya ne güzel hafta sonları gidersin işte evine. *

    - hahahah ne dion olum yol 5 saat sürüo

    + !***???

    edit: bir sonraki entry de patojen'e tamamen katıldığımı belirtmek isterim. süper entellektüel ve zeki insanlar.
    2 ...
  4. 3.
  5. genelde zeki tiplerin ciktigi ilcedir. * eski bakan Fikret Unlu'nun dogum yeridir ayrica.
    4 ...
  6. 4.
  7. Küçük olmasına rağmen okur düzeyi oldukça yüksek olan bir ilçedir. Genel pek cok ünlü ve politikacıyı içinde barındırmıştır.

    yollarının inişli ve çıkışlı olduğu,bağ ve bahçelerin bulunduğu şirin yerdir.
    1 ...
  8. 5.
  9. antalya'da altmışlı dolmuşlar ile gidebileceğiniz bir mahhalledir. lara plajlarının hemen üstünde tepededir.
    1 ...
  10. 6.
  11. giddikçe küçülen karamanın ilçesidir*.nüfusu 4 yılda 12000 lerden 8500 lere kadar düşmüştür.plakası 70 E dir.
    1 ...
  12. 7.
  13. Nüfusunun 10bin civarında olduğu.En iyi ulaşım aracının at arabası olduğu bir zamanların il olmaya aday Karaman'ın ilçesi.
    1 ...
  14. 8.
  15. Memleketimdir. Baba toprağıdır. Ve gerçekten insanları zekidir ve çalışkandır. Hele hele memleketten ayrıldıkları zaman çalışmak ya da okumak için, mutlaka başarılı olmak zorunda olduklarını bilirler. Çünkü kendilerine başaramadı ve döndü dedirtmek istemezler. Lakabı yeşil ermenektir.
    2 ...
  16. 9.
  17. şu sıralar youtube'da garip bir videosu dolaşan ilçe. adamlar ilahi söyletmiş çocuklara 23 nisan'da.

    1 ...
  18. 10.
  19. doğal güzellikleri görülmesi gereken, içinde sıcacık insanlar yaşayan, batırık yemeği ile ünlü bir karaman ilçesi.
    1 ...
  20. 11.
  21. tamamen kapalı bir coğrafyanın ortasında bulunan, bu yüzden de günümüz şartlarında bile dil, hayat tarzı ve gelenekleri bozulmaya uğramamış ender yerlerden birisidir. karamanoğulları'nın başkenti olan bu şirin yerin insanları atalarından (bkz: karamanoğlu mehmet bey) aldığı dil mirasını namusu olarak bellemiş, yüzyıllarca koruyup kollamıştır. yerel halkın konuşması, dışarıdan gelen bir insan için azerbaycan lehçesi etkisi yapar.

    karamanoğlu mehmet bey'in şu buyruğu ile birlikte, kendisi türkçeyi zorunlu dil haline getiren tek lider, karamanoğulları türkçe'nin zorunlu dil olduğu tek türk devleti olmuştur: "şimden gerü hiç gimesne divanda, dergahda, bergahda ve dahı her yerde Türk dilinden özge söz söylemeye."

    bu yöreye özgü olan bazı kelimeler için;

    http://ulu.li/u4lh5p
    2 ...
  22. 12.
  23. kaçakçılığı, dağa çıkmayı, anarşistliği coğrafyaya maledenler için ibretlik bi yerdir. tek iş kapısı maden ocaklarıdır ki, halen çoğu asgari ücretle çalışmaktadır. tarım alanlarının hemen hemen hepsi insan gücüyle açılmıştır, halen çoğuna traktör giremez. çoğu köyünün halen doğru düzgün yolu yoktur. ama buna karşın halen anadolu insanın sıcakkanlılığının ender kaldığı yerlerden biridir.
    ayrıca; batırmanın, bulgur tarhanısın, arabaşının, pekmez helvasının, taktak helvanın anavatanıdır.
    5 ...
  24. 13.
  25. ermenek huzurdur bence. ermenekten ziyade o yolda gördüğün manzara, aldığın temiz hava dünyalara bedeldir diye düşünüyorum.
    3 ...
  26. 14.
  27. 15.
  28. Yanlış hatırlamıyor isem göksu nehrinin bir koludur.
    0 ...
  29. 16.
  30. - nerelisin?
    + ermenek
    - ora nere bee?
    + haritaya bak anlarsın.
    ne antalya ne konya ne mersin ne karaman. bir ermenekli hiç bir zaman konyalıyım demez. konyanın 200 km güneyindedir de o yüzden.(şu anda resmi olarak karaman il olduktan sonra karaman'a bağlandı)
    kısaca toros dağlarının kalbindeki yer. aslında bir (bkz: karacaoğlan) bir (bkz: dadaloğlu) ve türk (yörük) kültürünün özüdür. tarihi çok eskidir. anadoluda roma döneminde hristiyanlığın yasak olduğu dönemlerde kaya kliseleriyle halk ibadetini yapmış. kaya kiliseleri var ama malesef korunamamışlar. karamanoğu devletinin başkentliğini de yapmıştır. rum kültürü ve türk kültürü uzun yıllar beraber dostça yaşamıştır. ama türk kültürü bozulmamıştır. türkçe hala en orjinal şekliyle konuşulur. bazı yemekleri, güneyde olmasına rağmen karadeniz kültürünü andırır. mesela mısır ve mısır unu çok kullanılır. lahana da keza öyle... burada hayat bağımsız atar. mutsuz insan yok gibidir. bir tarafta turkuaz rengiyle göksu nehri bir tarafta heybetli toros dağları ve üzerine serpiştirilmiş inanılmaz çam, sedir, ardıç, katran ormanları... arazi engebelidir, derin kalyonlar görülür. coğrafyanın güzelliği insana yaşama sevinci verir. her yere uzak bağımsız özerk bir cumhuriyettir gibidir ermenek. ama türkiye cumhuriyeti değerlerine sonuna kadar bağlı. mustafa kemal'in bir lafı vardır. galiba şöyleydi. 'toroslara çıkın eğer bir yörük çadırının tüttüğünü görüyorsanız, bizi hiç bir düşman yenemez'. yani buna benzer bir şeydi.
    insanı, ne güney sahil insanı gibi miskin ve yavşak ne ova insanı gibi yobazdır. coğrafyanın getirdiği değişik engebeli arazi insanların ruhlarına da yansımıştır. gerçekten zeki insanlar çıkar. yoğun göç verir ama genelde büyük şehirlere okumak için giderler. yazın eremenek'te lüks arabalar görebilirsiniz ama yabancı plakalı olanlardan değil! eğitim seviyesi yüksektir. hatta uğurlu diye bir köy var öğretmenleriyle ünlü. bu köyün her hanesinde en az iki öğretmen vardır. dindarı bile moderndir, iyidir. (bkz: ali müfit gürtuna) bir zamanlar tayyip belasından önce istanbul büyük şehir belediye başkanlığını adam gibi yapan bu adam ermeneklidir mesela.
    meyvecilik yoğun bir şekilde yapılır. son yıllarda baraj yapımıyla birlikte iklim de daha nemli olmaya ve değişmeye başladı. zaten yetişen nar incir gibi akdeniz bölgesine has meyvelerin yanında zeytincilik de görülmeye başlandı. ama en çok kiraz elma ceviz şeftali yetiştiriciliği bu sıralamada ilk sırayı alır. ermenek'te koyun göremezsiniz. keçi buranın doğal hayvanıdır. ama dağlardakii genç filizleri fena kemiriyorlar yaramazlar. galiba son zamanlarda sınırlama getirilmiş diye duydum.
    memleketimdir. severim. ermenek'te yetişmesem de ziyaret için gittiğimde orada bir parçamın olduğunu hep hissederim. bu da beni fazlasıyla mutlu ediyor. bu yazı küçük bir vefadır.

    not: aribra gerektiğinde bilgi entrysi de girer. *
    4 ...
  31. 17.
  32. son maden kazasıyla gündeme gelen karaman ilimizin bir ilçesi.
    0 ...
  33. 18.
  34. dualarımız sizinle ilçesidir.
    0 ...
  35. 19.
  36. yürek acıtan bir kazanın gerçekleştiği bir ilçemiz.
    0 ...
  37. 20.
  38. soma kadar yankı bulmamış ilçedir.

    herhalde kayıp işçi sayısı az ya o yüzden.
    0 ...
  39. 21.
  40. maden kazasıyla türkiye gündemine gelmiş olan karaman ilinin en büyük ilçesi. ilçeye bağlı güneyyurt kasabasının bulunduğu vadide maden ocakları yer almaktadır. kömür madeni çıkarılan bu yer yeşillik ve sulaktır. yaz mevsiminin kurak geçen aylarında bile yeraltı suları toprak üstüne kolaylıkla çıkabilmektedir. ilçe sınırları içinde göksu nehri üzerinde gezende ve ermenek isminde iki baraj vardır. şaşılacak bir konuda şudur, malesef ermenek ile beraber taşeli bölgesinde bulunan başyayla ve sarıveliler ilçelerinin bağlı bulundukları karaman iliyle doğrudan karayolu bağlantısı yoktur. taşeli ilçelerine karaman üzerinden ulaşım, mersinin mut ilçesi yada konyanın taşkent-hadim ilçelerinden gelen karayolu ile sağlanmaktadır.
    1 ...
  41. 22.
  42. Maden olayından sonra gözyaşlarımın döküldüğü ilçe..

    Madenci annesi:- "Benim oğlan yüzme bilmez ki, suyun içinde ne yapmıştır?"

    Babası:- "Getti mi benim oğlan şimdi?"

    Edit: bittim ben.
    3 ...
  43. 23.
  44. maden faciasının yaşandığı, soma gibi unutulan ilçedir. hala 8 kişi içeride.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük