75 kilo, 175 boy, bir sartlar icinde edilmis egitim.
Boylesi olculer ile Bir kadinin ve bir erkegin atacagi yumruk, assagi yukari birbirine denktir.
Evet, kadinlar “kimi yorelerde” daha az agir is ile alistigindan oturu o denli kas yapisi (sokak dili: pazu) yoktur.
Ancak benim geldigim yerde (karadeniz, balkan, kafkas) bir kadinin bir sarıçam tomrugunu kaldirmasi, garip degildir. Kadinin is yasantisina girismesi, kendisini nice erkeklerden ileri seviyeye tasiyor.
Ayrica “kiz dedigin oyle olur mu abi yaaa xd xd” diyen tipler icin, bizim orada cirkin dedigimiz insanlar (ben degil bir arkadasim, ben hic oyle der miyim), istanbulda, izmirde guzel sayiliyor. Bir vurma ile odun kiran ancak tas gibi olan kizlar var.
Bazı cahil cühelaların yukarıda iddia ettiklerinin aksine erkek ile kadın arasındaki kas gücü farkı iri olmakla alakalı olmayıp çizgili kasların yapısını oluşturan liflerin farklılığından kaynaklanmaktadır. Erkeklerde bu lifler daha kalın olup kas kütlesi aynı olsa hatta kadında daha fazla kas olsa bile erkek kadından daha güçlü olacaktır. 70 kilogramlık şempanzelerin bir insanın kollarını bacaklarını oyuncak bebek gibi söküp koparacak güçte olmalarının nedeni de bu liflerin farklılığından kaynaklanır. insan pazusu şempanze pazusundan 3 kat kalın olsa bile bu güce erişemez. insanın kas lifleri o kadar gücü üretecek şekilde evrimleşmemiştir çünkü. Liflerin ince olmasının avantajı ise örgü örmek, dikiş iğnesinden iplik geçirmek gibi incelik gereken minimal işlerde başarı sağlamasıdır. Kadınların ince işlerde erkeklere göre başarılı olmalarının nedeni de budur. yukarıdaki bir yazar gibi ''boylesi olculer ile bir kadinin ve bir erkegin atacagi yumruk, assagi yukari birbirine denktir''. tarzı saçma ve bilimsellikten yoksun şeyler yazarak buralarda rezil olmayın.