Benim kınadığım durumdur. ben bazı şeylerin kadınlara bazı şeylerin erkeklere yakıştığını düşünmekteyim. her nasıl ki bir kadına halısaha ayakkabısı giymek veya kravat takmak yakışmıyorsa erkeğe de küpe takmak veya altın bilezik takmak yakışmaz.
ipne olmasa da ruhunun derinlerinde bir yerde bu hissi taşıyan ve küpe ile dışa yansımasına engel olamayan tipdir. anan gibi küpe takacağına baban gibi bıyık bırak diye de tasvir edilmiştir.
bildiğim kadarıyla bizim kültürümüzde yaygın olarak yeniçeriler takmıştır küpeyi. nedeni ise yeniçerilerin evlenmelerinin yasak olması ve bunun bir işaretle insanlara belirtilmesi idi yanılmıyorsam.
şort giyen kızın otobüste dövüldüğü bir ülkede yaşıyoruz. bu nedenle küpe takan erkeğe gay muamelesi yapıp baskı kurmak olağan bir davranıştır ne yazıkki.
bir zamanların en seksi hareketiydi. böyle görünce "ohyyşş" falan oluyorduk da geçti. gerçi ben hala beğeniyorum.
ama şimdi şu noktayı barnaklamadan geçmemek lazım; yakışanı var yakışmayanı var. yakışmıyorsa üstelemeyin beyler, sizi küpesiz de sevebiliriz.
kolye takarsın ne bileyim bileklik takarsın, saçına toka takarsın yine mazur görür de küpeye pek bir karşıdır yurdum babası, amcası, dayısı, abisi... takmamama rağmen yadırgamadığım kim ne şekilde isterse öyle yaşamalı dediğim hadisedir.
osmanlı padişahları arasında küpe takan tek padişahtır yavuz sultan selim..sakalını keser küpe takardı, diğer padişahlardan farklıydı.peki hiç düşündünüz mü neden küpe takıyor diye ?
mısır seferi bitmiş yavuz sultan selim ordusu ile i̇stanbul'a dönerken mısır'daki köleleri görür.kölelerin hepsi küpe takmıştır ve bunun nedenini çok merak eder.bir köleye sorar , "siz neden küpe takıyorsunuz ? " kölenin verdiği yanıt şöyledir; "bizim buralarda köle olduğumuz belli olsun diye bize küpe takarlar..." kölenin bu lafından çok etkilenen padişah şunları der ve kulağına küpeyi takar ," bende allah'ın kölesiyim o halde bende küpe takarım !"