Biricik kuzenimi kaybetmemin nedenidir. Ah canım benim nasılda bir anda böyle oldun. Seninle mezarlığa kadar yan yana gittik, yinede sana doyamadım. Dedenin yanında mutlu mutlu uyu ufaklık.
34. haftadan once dogan bebekler malesef kuvoze alınmak durumunda kalıyorlar. bu baglamda devreye bebek dostu hastaneler giriyor hatta hayat kurtarıyor. zira miniklerin emme refleksi ile akcigerleri henuz gelismemis oluyor.
bir sebepte malesef amniyo sıvısının azalması. yapılacak hicbirsey olmuyor boyle bir durumda; erken dogum secenegi dısında...
anne tarafından kesinlikle istenmeyen durum,
hic kimsenin basına gelmesin,
bebekler ne kadar fazla kalırlarsa icerde o kadar iyi.
bazı durumlarda engellenebildigini soyluyor uzmanlar. 34. hafta sınır olarak belirleniyor ve her ihtimale karsı birtakım ilaclar kullanmak gerekiyor, istirahat ve dinlenme dısında.
bebegin erken geldigi zaman en buyuk sıkıntısı gelismemis akcigeri oluyor ne yazık kı. bunun icin onlem amaclı 27. haftadan itibaren bir igne yapılıyor. celestone kortizon icerikli bir igne. bunu haftalık periyodlarla kullanmak bebek icin faydalı diye dusunuluyor. ayrıca rahim kasılmalarını engellemek icin nidilat isimli tansiyon ilacı kullanılıyor, kısa aralıklarla ve doguma kadar.
hicbir anne adayının basına gelmesin.
(bkz: nidilat)
(bkz: celestone)
onde olan plesantana sebeplerinden biridir; durum boyle ise hareketlerinizi kısıtlamanız gerekir,
24. haftadan sonra dogan bebeklerin yasaması bebek yoğun bakım ünitesi ile olasıdır. **