13. yüzyılda hindistan'daki tüm tapınaklarda ruhsal atmosferi bozduğu için budist rahipler tarafından yasaklanmıştır rahiplerin günümüzde çıplak ayak dolaşması bu olaya dayanır.
14. yüzyılda ingiltere'de özellikle savaş veya 1. alarm durumlarında çoraplar aşırı derece kirlendiği için, askerler tarafından sık sık gerçekleştirilmiştir üst düzey askerler tarafından fark edilmesi üzerine tiftik benzeri çoraplar sığır derisi yapımı çoraplarla 1.elizabeth onayı ile değiştirilmiştir.
Orta çağ fransa'sında sadece erkekler için değil kadınlar için de itici bulunmaktaydı. özellikle evli bir bayanın eşi yanında çorap koklamasi boşanma nedeni olarak kabul edilirdi.
16. yüzyılın başlarına kadar çin'de çok olağan karşılanırdı. geğirmek çorap koklamaktan daha çok utanç verici kabul edilirdi.
günümüzde isviçre bilim adamlari tarafından da bir çok erkekte ve mutluluğa sebebiyet veren mintonin hormonunu tetiklediği ortaya çıkmıştır.
yukarıda bahsettiğim olaylarda herhangi bir gariplik var mı? bence de yok. ama hepsini salladım. o yüzden içiniz rahat olsun. doğal bir eylemdir.
Gelişmiş koklama yetisine sahip olan erkekus domesticus çorapları giymeden önce koklayarak seri bir carbon 14 hesaplaması yapar ve çorabın ne kadar süre giyildiğini bulur. Daha sonra fizyolojik davranışlarını ona göre belirler.
bu huy genellikle erkeklerin üniversite yıllarından kalma bir alışkanlığıdır.gerçek amaç giyilen çorabı ekonomik kullanırken kokusunun da fazla rahatsız edici olmamasıdır.