Modayı, düşünce biçimini değerlendirmenin dışında daha önemli cinsiyet etkileyen faktörleri akla getiren konu.
Moda zamanla değişir.
Düşünce zamanla değişir.
Tercihler zamanla değişir.
Son yıllarda cinsiyet üzerindeki en ciddi en önemli etken hormonlu gıdalardır. hormonlu gıdalarla birlikte piyasada tüketimi özendirilen vücut geliştirme ürünleri de kısmi olarak olumsuz etkisiyle risk ögelerine eklenebilir.
benim önemsediğim hormonlu besinler.
Gdo faktörü ciddi bir yayılımla hayatın her alanında. Gelişme dönemindeki her çocuk en öncelikli etkilenen,
erişkinlik başındaki her ergen, bunu takiben yetişlinliğe geçen her kadın erkek bu riskten etkilenmektedir.
Yaşından büyük gösteren çocuklar, kız erkek çocuklarında cinsiyet uzuvlarının gelişimi, erkek çocuklarında artan jinekomasti yuvarlak vücut hatları son dönemlerde nispeten artışla göze çarpmaktadır. Obeziteyi de tetiklediği için çoklu etkileşime sahiptir.
insan bedeninin önemli ihtiyacı beslenme hijyeni sağlanamazsa yakın gelecekte cinsiyet gelişimi risk altındadır.
Kaynağım yok.
Gözleme dayalı beyandır.
Başlığın düşündürdüğü.
Kadın-erkek benzeşmesi yasağı, giyim-kuşamda, hal-hareket ve benzeri konularda erkeklerin kadınlara, kadınların erkeklere benzemesinin haram olduğu ile ilgili bazı hadisler:
“Resûlullah (s.a.v.), kadınlaşan erkeklere ve erkekleşen kadınlara lânet etti." (Buhârî, Libâs 62. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Libâs 28; Tirmizî, Edeb 24; ibni Mâce, Nikâh 22)
"Resûlullah (s.a.v.), kadınlara benzemeye çalışan erkeklere ve erkeklere benzemeye çalışan kadınlara lânet etti." (Buhari, Libâs 61)
"Resûlullah (s.a.v.), kadın gibi giyinen erkeğe, erkek gibi giyinen kadına lânet etti." (Ebû Dâvûd, Libas 28; bk. Ahmed ibni Hanbel, Müsned, 2/325)
Hadiste geçen “lanet”, Allah'ın rahmetinden uzaklık ve mahrum olmak demektir.
Eğer bu benzeme olayı dini literatürde “hünsa” denilen ve yaratılışta var olan bir benzeme ise, kişiler bundan sorumlu değildir. Çünkü bu, insanların iradesi dışında bir olaydır.
Ancak, bilerek -konuşmada, gülmede, hareket etmede, davranış biçiminde, giyimde, kuşamda- erkek ve kadının birbirine benzemeye çalışması, lanete müstahak edecek bir davranıştır. (bk. Nevevî, Müslim/Selam, 32. hadisin şerhi)
Ayrıca, kadın ve erkeğin kıyafetleri beldelere göre değiştiği için bazı beldelerde erkek ve kadın kıyafetlerinin ayırd edilmeleri zorlaşacak şekilde birbirine benzeyebilirler. Bu durumda kadınların islami şekilde örtünmeleriyle bu benzerlik ortadan kalkmış olur.
Konuşmada ve yürüyüşte karşı cinse bezemenin lanete hedef olması ise, yürüyenin ya da konuşanın niyetine ve maksadına bağlıdır. Binaenaleyh yürümesini veya konuşmasını isteyerek karşı cinse benzeten kimse bu lanete hedef olursa da, yaratılışları icabı yürüyüşleri ve konuşmaları kadına benzeyen kimseler bu benzerlikten dolayı hadis-i şerifteki lanete hedef teşkil etmezler.
Bir kadının ilimde, irfanda ve dinen rağbet edilen diğer hususlarda erkeğe benzemesinde hiçbir sakınca yoktur. Bilâkis bu gibi durumlardaki benzeme makbuldür. (Ahzâb, 33/59)