Acıya duyarlılık yahut direnç iki cinsiyet arasında doğal olarak birbirinden farklıdır. Fakat önemli olan ise acıdan kasıt olarak ne farz edilmiştir yahut hangi konu esas alınmıştır?
Fiziksel acıya kadınlar daha dayanıklıdır. Bunun nedeni de basit olarak kadınların vücudunda bolca bulunan östrojen isimli hormonda saklıdır. Kadınların evrimsel süreçteki gelişimleri ile rahim ortaya çıkmış, bunu da çocuk doğurma olayı izlemiştir. Herkes de hemfikirdir ki bu aktivite(eylem, iş, oluş) pek bir zorlu ve acı vericidir. işte bu acıyı azaltmak ve dayanıklılığı arttırmak amacı ile kadınların ağrı ve acı eşikleri erkeklere göre yüksektedir.
Görüldüğü üzere övünülecek bir durum değil, herhangi bir cinsiyet özelliği gibi sıradan, evrim sırasında rastgele eklenmiş bir artıdır.
Bu arada, görüyorum ki ağda mevzubahsini açanlar olmuş. O konu elinizde kalabilir. Nedeni de yine başka bir hormon olan testosterondadır. Bu androjen kıl köklerini güçlendirerek, kök dayanıklılığını ve sertliğini arttırır. Bu nedenle erkekler ağda olurken daha fazla acı çekerler. Gayet basit. Bir otu çekmek ile bir ağacı yerinden sökmek elbette aynı derecede zorlu olmayacaktır.
Kabul çocuk dogurmuyoruz,regl sancısı cekmiyoruz ama iliklerimize kadar aşık oluyoruz ve aşk acısı çekiyoruz inanın bu sizin aşk acinizdan daha sancılı oluyor
haydaa bu ne şimdi. sayın erkekler siz regl ağrısı çekiyor musunuz? çocuk doğuruyor musunuz? kıllarınızı alıyor musunuz? hayır. sizi ne acıya dayanıklı yapıyor merak içerisindeyim..
fiziksel olarak erkek, duygusal olarak kadın daha dayanıklıdır sanki. erkekler doğum yapsın da görelim veya kadınlar ağır spor , ağır işte çalışsın da görelim olayını anlamıyorum.
doğa'nın getirdiği bazı kanunları yaşamadan da anlayabilmelidir insan. en nihayetinde insanız, illa ki dayanamayacağımız bir acımız vardır veya olacak ve dayanamayacağız. robot değiliz sonuçta.
Katilmadigim onerme yanak lazer epilasyonundan sonra kadinlarin nasil tum vucut epilasyon yaptirdigina akil sir erdiremiyorum. Ya da cocuk dogurma durumumuz yok.