Derin farklardır. Bayanlar tuvaletinde her daim "ağlayan kızı teselli eden bir popülasyon" bulunur. Bu popülasyonun ele başının yıllar geçse de değişmeyen bir repliği vardır:
-Aaa kızlar rahat bırakın, kızın üstüne gitmeyin. Gel tatlım yüzünü yıkayalım.
Sonra aynı popülasyon üyeleri kıza sebebini anlattırıp, ağlamasına sebep olan kişiyi hep bir ağızdan "vay şerefsiz, yaptığına bak. Boş ver hayatım sen onu, hepsi aynı bunların" repliğiyle anarlar. Ritüel sonlandığında popülasyon üyelerinden biri kıza destek olup tuvaletten çıkarır ve iyi olduğundan emin olmadan yanından ayrılmaz.
Erkekler tuvaletinde ise böyle bir dayanışma yoktur. Koy götüne tavırlarıya dikkat çeker, işlerini halledip çıkarlar. Yani sanırım. Hiç erkekler tuvaletine girmedim, bilemedim şimdi.
bayanlar tuvaletinde bariz feminen koku vardır. şüphesiz ki bok kokusuyla karışır bu ama erkeklerinkinde bu feminen koku yoktur değerli dostlarım, yalnızca bok kokar, adam gibi.
bayanların cam önünde kısa defile yapma şansı olur malum makyaj tazeleme olayı vardır erkek her haliyle doğal olduğundan bu ihtiyacı hissetmeden işini görüp çıkar.
zamanında bilumum lokanta ve festfud resturanlarında çalışıp her ikisini de temizlemişliğim olduğundan bu konuda otorite sayılabailirm. derim ki kızlar pembe sıçmıyor.
(bkz: pisuvar) ve pisuvarları kullanabilecek nitelikteki genetik yapı. erkekler tuvaletinde makyaj tazeleyen de göremezsiniz mesela. saçlar düzeltilir. kıyafete çekidüzen verilir. bunlar ortaktır.
en büyük fark, erkekler tuvaletinde kapı kulbuna bilimum uzuvla temas edilmemesi gerektiği bilinmelidir. elini yıkayan var yıkamayan var.
erkekler tuvaletine yalnız, kadınlar tuvaletine sürüyle, koloni halinde gidilir. Ayrıca, erkekler tuvaletinde sıra hemen biterken, kadınlar tuvaletinde saatler sürme ihtimali vardır.
kadınlar tuvalete sışmak-işmek için değil de makyaj yapmak için girdikleri için kadınlar tuvaleti çoğunlukla ''misler gibi'' kokar. erkekler tuvaletinin halini hepimiz biliriz zaten...