erkek
-sizde x var mı ?
-yok beyefendi malesef
-peki teşekkürler.
kadın
-sizde x var mı ?
-yok hanımefendi malesef.
-hımm peki y var mı ?
-oda bulunmuyor şuan
-z'de olabilir aslında o varsa gene bi şekilde hallederiz
-aslında onlarla aynı işe yarayan n var elimizde
-hımm yok ya o çok şey. neyse iyi günler
bir kadın olarak kendileri ile benzeştiğim yönlerinden biridir alışveriş olayı.
çok sıkılıyorum kıyafet denerken ve "yakıştı mı, oldu mu" diye sormak saçma geliyor bir başkasına.
genelde tek başıma çıkar. beden ölçülerime göre alacağımı alır, çıkarım.
beden tutmadığında tekrar gidip değiştirmek, deneme fikrinden daha cazip geliyor niyeyse.
+bu, bu, bu..
-beyefendi bunu da düşünür müsünüz..?
+hmm.. bakayım.. ok bu da.
-peki ekliyorum...154.90
+ok.. buyrun.. teşekkürler.
-biz teşekkür ederiz iyi günlerde kullanın...
+kolay gelsin..
öncelikle öylesine bir şey almayacaksa internette öküz gibi bilgi sahibi olur alacağı şey hakkında...
alacağı şey hangi şehirde-ülkede daha ucuzsa o şehire yönelik araştırma yapar, nasıl gidilir, ulaşımı nasıldır.
sonra da mağazaya girer alır, bu kadar basittir.
bir longines için tam 3 ay araştırma yapıp, ülkedeki tüm saatçilerde fiyat yoklaması yapmıştım, değdi mi, değdi, tam 600 tl daha düşük fiyata kapattım.
sigara almak için markete girer, 2 poşet abur cuburla geri döner. işin ilginç yanı, iki gün üst üste hiç düşünmeden bu olayı tekrar bile edebilirler. **
ihtiyaci olan seyi sevgilisine soyler sevgilisi gider arar tarar bulur alir.. hem alisveris yapmaktan hediye almaktan mutlu olan sevgilisini mutlu eder hemde kiyafet ihtiyacini giderip kendisi rahat eder..
ne alacaklarına bağlı olarak değişir. Teknolojik, elektronik bir mal veya araba ise, inanılmaz araştırırlar. tüm internet siteleri didik didik aranır. tüm şikayet, memnunniyet ile ilgili haberler okunur. Hele alınacak olan şey, bir araba ise, karşılaştırmalı olarak ,Euro NCAP sonuçları bile ezberlenir. bu kadar ince araştırma yapabilen erkeklere, kepekli ekmek al dersen, aaa ekmeğin kepeklisi mi varmış der, elinde beyaz ekmek eve gelir. Eee hani kepekli ekmek denilince de, ekmek ekmektir işte.ekmek aldığıma dua etmiyorsun da, .... diye devam eden cümleler kurar.
kim nasıl alışveriş yapar bilinmez ama ilginç olan "terminatör 3: rise of the machines" filmindeki alışveriş sahnesidir.
terminatör bir markete girer, tarladan domat toplar gibi sepetine ne varsa doldurur. çıkmak üzereyken, kasiyer: "hanı? hanı parası" şeklinde itiraz eder.
cevabı reis pis verir. avucunun içini adamın suratına dayayıp, "buna konuş" der ve çıkar gider. alışveriş budur. böyle olmalıdır.
gençliklerinde en sevmedikleri, kadınları inim inlettikleri, illet oldukları alışveriş 50 yaşına geldiklerinde en sevdikleri hobileri olur. hele 75 yaşında neredeyse avm'lerin otoparkına kamp kurup orada yaşayacak hale gelebiliyorlar. *
yahu babam ömrümüzü yedi senelerce, mağazalara bizle girmez uygun bir uzaklıkta arabada otururdu çoğunlukla. lojistik destek hesabı..
her nekadar isteksiz olsa bile kıyamaz götürür ama devamlı söylenirdi;
getirdiniz beni bi hafta sonum var... trafikte sinir olup, arabada sıkıntıdan patlıyorum diye..
yaş kemale erince adam bu kez bizi bayıltmaya başladı. resmen intikam alıyor hepimizden. hafta sonu oldu mu 4 kardeş aynı evde yaşamadığımız halde kaçacak delik arıyoruz bazen. hepimizi sırayla arıyor hangimizi ağına düşürürse; hadi şu avm de şu indirim varmış gazetede gördüm... özellikle 75 yaşında emekli olduktan sonra sıkıntıdan iyice alışveriş delisi oldu adam başımıza.
kıyamam yaaa...
bizim halimize de ; "etme bulma dünyası deniliyor" heralde ya da "tarih tekerrür ediyor"