pahalı bir şey alacaksa (ev araba) alacağı şey hakkında ön bilgi toplar. bu konuda arkadaşlarından bilgi sahibi olanlara danışır. internetten bakar fiyat araştırmasını yapar. nerden alışveriş yapacağına karar verir ve gider pazarlığını yapar alır.
küçük şeyler içinse ne alacağını zaten önceden karar vermiştir mağazaya girer direk alacağı şeyin bulunduğu reyone girer alır öder çıkar hepsi 10 dk yı geçmez.
mağaza mağaza dolaşmayı sevmez.almayı düşündüğü bir şey varsa 2-3 mağaza bakar bulmazsa neyse ihtiyacım yoktu der ve bir cafeye oturur, iddaa oynar, evine döner falan işte.
öncelikli olarak bedavaya bayılır. markette kolaya bantlanmış bardakları görünce hiç dayanamaz. süt kutusuna bantlanmış kase zaten vazgeçilmezdir. illa para vermesi gerekirse, tuttuğu takımın sembolü olan nesneler favoridir. itici olanlar ise teferruatı fazla olan nesnelerdir. örnek olarak sürahi; alttan çekmeli üstten basmalı sürahi de lan? bir kapağı olsun çekince açılsın.
alışveriş sepetine ne bulurlarsa atarlar. ilginç olan ev gereçlerini nedense mıknatıs gibi kendilerine çekerler.. alışverişin sonunda 3 5 parça birşeye dünyanın parasını verip gelirler. olay bu..
-bunun medium bedeni var mı?
+(erkek görevli) yok kalmadı
-hmmm, peki....merhaba bunun medium bedeni var mı?
++(kadın görevli) hemen bakalım
-.....
++buyrun
-teşekkür ederim.
+(pis bakışlar)
-(pis bakışlar)
öncelikle kızların alışveriş muhabbeti şöyledir:
+ nasıl oldu kankiş?
- yakışmadı canım.
+ tamam başka yere bakalım...
erkeklerde ise durum aynen şöyledir:
+ nasıl oldu lan!
- yakışmadı oğlum.
+ sen ne anlarsın mal!.
Erkek kardeşimle çıktığım hiç bir alış verişte kendisi bu anlatılanlar gibi olmamıştır.
Bir ayakkabı için mesela en az 4 yerde 20 çift ayakkabı dener.
"Bununla hangi pantolonum olur? Bu kullanışlı olur mu? Abla bu çok mu kıro oldu? Ama biraz da ağır olsun değil mi? Hep de ergen gibi gezilmez değil mi abla? Abla abla abalaaa...." diye ardı arkası kesilmez en az gene en az bin sorudan sonra, ya ilk ya da ikinci baktığımız ayakkabıyı alır çıkarız.
Alışveriş merkezine giriş yaptıktan sonra kuşbakışı olarak kendi ihtiyacının satıldığı ve kesesine uygun olan dükkanı tespit eder. Dükkana girer, beş dakika içinde seçimini yapar, beş dakika içinde üstünde dener, problem olmazsa beş dakika içinde de ödemesini yapıp çıkar. Problem olma durumunda en fazla 10 dakika daha uzar. Yani toplamda 20 dakikada işini bitirir çıkar.
alınacak şeylerin listesi evde yapılır, o liste de yazılı olan ihtiyaçlar satılan yerlerden alınır eve geri gelinir.fazla uzatılmaz alış verişe harcayacak zamanımız yoktur.o zaman başka şeklide değerlendirilir.