genelde kadınlara asılmakta ve yağ çekmekte üstlerine olmayan tiplerdir. saç yapılırken türlü iğrenç esprilerle müşteriyi güldürmeye çalışır fakat başaramazlarsa da kişi analizine geçerler: " sen ne kadar da ciddi bir mizaca sahipsin öyle. aman da aman. " gibi. yaşça müşteriden büyükse " abisi" vb. hitap şekilleri kullanarak kendini şirin göstermeye çalışır. başarılı olup olmadığı müşterinin değerlendirmesine bağlı olsa da olması güçtür.
sadece düzgünce işini yapmaya çalışanların da nadir bir şekilde bulunduğunu söyleyerek entry bitirilir.
ne iş yapacağını, nasıl para kazanacağını çözmüş kuaförlerdir.
bir kadın neden kuaföre gider? güzelleşmek için. rakipleri dışında kime güzel görünmek ister? erkekler için. kendini kıskanan ya da yalakalığı almış yürümüş bir bayana nasıl olduğunu sorup zaten bildiği cevabı almak yerine, bir erkek gözüyle nasıl göründüğünü duymak ister. kuaförler de yalan söyler ama kadın o ortamda, o ruh haliyle herşeye inanır. bir de zaten bayanlara yönelik işlerde (kuaförlük, jinekologluk gibi) erkeklere daha fazla güvenilir nedense.
ince sesli olup ağızlarını eğdire eğdire yamuşuk bir şekilde konuşurlar, hiçbir işi gücü olmayan kokoş orta yaşlı kadınlarla sıkı fıkı olurlar ve birbirlerine ''hayatım'' diye hitap ederler, kuaförden içeri giren her bayanın yanına gidip parmaklarını saçlarına daldırırlar, genellikle açık sarı tonları ve kabarık fönleri tavsiye ederler; tuhaf insanlardır bunlar, hemcinslerime ben bile katlanamazken bir erkek nasıl bu kadar sabırlı olabilir diye hayrete düşürürler. böyle olmayanları da vardır elbette, aramızda erkek olan bayan kuaförleri varsa kendilerini tenzih ederim efendim.
kadınların en çok tercih ettikleri kuaförlerdir kim ne derse desin bir kadına neyin yakışacagını onlar bizden daha fazla biliyor ve anlıyor üstelikte işlerinde çok iyiler.
genelde isimleriyle tanınırlar, "kuaför saim, kuaför ramazan, kuaför tolga vb." efemine hal ve tavır içerisindedir büyük geneli. kadınlarla aynı ortamı uzun süre paylaşmış olmaktan ve işi gereği öyle olması gerekir. düşünsenize.
Kuaför: havluyu ver lan şuradan, çabuk
Çırak: Al mahmut abi
Kuaför: ulan ne uyuşuk adamsın. *
Kuaför: tamamdır ablacım, sıhatler olsun.