rte "ayakların baş olduğu yerde huzur olur mu" der kimse ses etmez ama siyasi olarak bu ülke de hiç etkisi olmayan aysun kayacı ve erkan petekkaya gibiler laf eder hurra saldır. aysun kayacı'da sorusunda haklıdır. dünyadan bi haber dağdaki çoban'ın kullandığı oy ahmet davutoğlu'nu düşişleri bakanı yapıyor.
Hak verdiğim yorumdur. Bir paket makarnaya oyunu satabilenlerde böyle zeka kıpırtısı göstermeyen insanlar. Herşeeye faşizm demeyi bırakın artık be kıçınızdan element uydurmayın.
demokrasi bu değil miydi, işimize gelmediği zaman beğenmiyoruz ama artık yemekten başka çareniz yok sevgili burjuvalar, cumhuriyet dağdaki çoban ile senin oyunun bir olmasıdır, oyuncu olup kendini bir bok sananlar ile yolda yürüyen vatandaşın oyunun bir olmasıdır, bir profesör ile ilk okul mezununun oyunun eşit sayılmasıdır.
ne oldu kıçı beyazlar hoşunuza gitmiyor mu? işimize gelince kutsal cumhuriyetin faziletleri, ama istediğimizin aksi olursa cumhuriyet aslında nasıl desem eh yani, biraz torpil olmalıydı bizlere.
bazıları eğitim, kültür diyorya işte bu adamda o yok. eğitimli insan kimseyi hor görmez. bunu yapanda görgüsüz, sonradan görmedir. aynen bu adamı savunanlar gibi.
çok doğru söylemiştir izleyene yada oraya çıkana sadece düşüncesini belirtmiş ki benim düşüncemde aynı dır yaptıkları tek şey reyting almak için şaklabanlıklar yapmaktır bu şaklabanlıkları zevkle izleyeninde aklında şüphe ederim. türkiye de neden kitap okuma oranı az buradan anlaşılıyor bunun gibi bir sürü saçma programlar köpek sürüsü gibi diziler. hadi diyelim belgesel kanalları yok. aç bir açık oturum izle biraz bilinçlen
bu da kitap okuma istatistikleri.
--spoiler--
- Toplam nüfusu sadece 7 milyon olan Azerbaycan'da kitaplar ortalama 100.000 tirajla basılırken, Türkiye'de bu rakam 2000 - 3000 civarında basılmaktadır.
- Gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen yıllık kitap alımı, ortalama 100 ABD doları, Türkiye'de ise bu rakam 10 ABD dolarının altındadır.
- Türkiye'de her 100 kişiden sadece 4,5 kişi kitap okuyor.
- Japonya'da yılda 4 milyar 200 milyon kitap basılıyor. Türkiye'de sadece 23 milyon.
- Birleşmiş Milletler insani Gelişim Raporu'nda, kitap okuma oranında Türkiye, Malezya, Libya ve Ermenistan gibi ülkelerin bulunduğu 173 ülke arasında 86. sırada.
- Japonya'da kişi başına düşen kitap sayısı yılda 25, Fransa'da 7. Türkiye'de ise yılda 12 bin 89 kişiye 1 kitap düşüyor.
- Türkiye'de yüksek öğrenim görenlerin oranı 1965'e göre 14 kat arttı. Ama Yüksek Öğrenim mezunlarının kitap okuma oranı 1965'in de altında kaldı.
Dünyada Bir Yılda Ders Kitapları Hariç Basılan Kitap Sayısı
Amerika
72 000
Almanya
65 000
ingiltere
48 000
Fransa
39 000
Brezilya
13 000
Türkiye
6 031
--spoiler--
Yine malca genellemelerin peşinde koşuyoruz, bu amina çaktiklarım kalkıp izmirli kız, Bursalı erkek başlıkları açarlar. Orada hakikaten mal insanlarda var, konuştuğu zaman ağzının üstüne 2 tane yapıştirmak istediğiniz insanlar oluyor. Fakat bunlardan nerede yok ki? Hiç dengesiz akrabanız, hiç salak öğretmeniniz hiç aptal arkadaşınîz olmadı mi? Bunlar her yerde görülebilir, uzaydan gelmiş muamelesi yapmaya gerek yok sayın çok cool ulu sözlük yazarları. ama içlerinde kimsesizlikten yahut hayat şartlarından dolayı evlenememiş son umudu oraya çıkmak kalmış, hayat hikayesi acılarla dolu ınsanlarda var.
erkan petekkaya'dan zerre haz etmeme rağmen doğru olan açıklamadır. bir de recep ivedik, pis yedili, stv dizileri izleyip oy verenler de var ki onlar daha vahimdir.
bir zamanlar sabah programı sunan bir geri zekalının samimiyetsiz yorumudur. ulan dediklerinin doğru/yanlış olduğu tartışılır ama sen kimsin de böyle bir yargıya varıyorsun derler adama... sanki kendisi ülkenin önde gelen entelektüel yazarlarından mına koyim.