icra ettiği türkülerle daha çok bilinir, daha çok konuşulur. bununla beraber kendine has caz yorumu son derece başarılıdır. perdesiz gitarın 1976'daki mucidi ve bana göre en iyi icracısıdır. müziği kayıt altına almaktan hoşlanmadığını dile getirmiştir. ona göre müzik, aynı nehirde iki kere yıkanılmaz fikri ile paraleldir, zira müzik ruhun o anki meşki ile icra edilir ve hisleri kayıt altına almak mümkün olmadığı için müziği kayıt altına almak, onu hislerden sıyırmak gibidir. tv ekranında edepsizce fink atmaktan imtina ederek, sanatı ve duruşu ile dile gelmeyi yeğlemiştir. kendisinin talebesi olmayı, deyim yerindeyse "el almayı" istemişimdir ancak bendeki kısmetsizlik bir kez dahi olsa canlı canlı kendisini dinlemeyi nasip etmemiştir.
Altın coğrafyamızın altın müzik adamlarından. Ne yazık ki bizim millet altın sevmiyor. Allah uzun uzun nefes versin ama öldüğünde daha çok gündem konusu olup değer görecek diye düşünüyorum. Kendisiyle aynı dönemde yaşıyor olmak mutlu olmaya yeter. Seviyoruz seni pamuk dede.
gözlerinizi kapatın, yutuba erkan oğur yazın ve dinleyin. uyuyana kadar, uyumaz iseniz sabaha kadar...
gerçekten dinlendiriyor. gerçekten bir şeyler dinlediğini anlıyorsun. gerçekten dinliyorsun.
tanım: sesine hasta olduğum, ağır türküler söylediğinde daha bir farklı seline neden olan güzide insan.
Bizim ülkemizdeki her değerli sanatçılarımız gibi o da "altın olan her şey parıldamaz" grubundadır. tanınan birisi tarafından çekilen belgesel ile tanınacaktır yüksek ihtimal. Oysa ki en bilinen şarkılarından 1-2 tanesini gönül teline dokunabilecek insanlar topluluğuna dinletseniz olaylar kendiliğinden gelişecektir.
Ayrıca değeri hala anlaşılamamış, "altın olan her şey parıldamaz" grubundaki diğer değerli sanatçılarımız:
(bkz: Cem Karaca)
(bkz: Ruhi Su)
(bkz: Sümeyra Çakır)
Çok geç anlaşılmış olan üstadımız:
(bkz: Neşet Ertaş)
hiçbir zaman hak ettiği değeri göremeyen dahi müzisyen. ülkemizde ki beyni yıkanmış gençlerin böyle mükemmel bir insanı tanımaması çok çok üzücü. enstrümanları çalmakla kalmamış, geliştirmiş ve dünya müziğine büyük katkıda bulunmuş bir isim...
sadece türk folk müziği de yapmamış, caz ve blues albümleri de yapmış bir insan. kesinlikle tek bir türe bağlı kalmamış. "istanbul'da bir amerikalı" albümü o amatör kayıta rağmen şuan ki albümlerden katlarca daha iyi. örnek olarak yavuz çetin ile yaptığı "dünya" şarkısı, diyecek söz yok. kusursuz.
Fazla mütevazı sanatçı. Sanatçı kelimesinin tam anlamı ile karşılığı. Perdesiz gitarın mucidi. Yurt dışında buradan daha çok tanınan müzisyen.
büyük sanatçılara kıymetli olduklarını hissettirmek gerekiyor diye düşünüyorum. Seviyorsanız söyleyin bence.
Elazigli hemşerim.. Bazi şeyler bazi sarkilar şarkıcılar sadece size özelmiş gibi hissedersiniz ya sizden baska kimse dinlemesin istersiniz, oyle bisey erkan ogur. ismail hakki demircioglu ile ses uyumlari da ayri bi güzel.
değeri yeteri kadar bilinmeyen yaşayan efsane. çok büyük müzisyen, çok mütevazi bi kişilik. ismail Hakkı Demircioğlu ile birlikte 17 yıl sonra çıkaracağı Bilinmeyenle Karşılaşmak albümü 17 Mart ta çıkıyor. Son zamanlarda en çok beklediğim olay buydu. tarihi belli oldu artık neyse ki.
(bkz: ismail Hakkı Demircioğlu)
hayatımda gördüğüm en mütevazi insanların başında gelir.
gittiğim konserden bir anı anlatayım.
kadıköy eğitim merkezinde ismail hakkı demircioğlu ile beraber bir konseri vardı.
konser başlayalı 15-20 dakika oldu. tam yeni türküye geçecekti mikrofona eğilip, izniniz olursa su içebilir miyim dedi. sonra yerden aldığı su şişesini açıp, arkasını dönerek içti. sonra da teşekkür etti.
çok hoşuma gitti. sen koskoca erkan oğur'sun abi, o ne güzel mütevaziliktir. bir de "ben müzik yapamıyorum" deyişi de vardır.
bir de sitesine girdiğinde biyografisinde sadece şu yazar. " 1954 - müziği sever "