sıkı bir abd düşmanı olan yazar, son dönemde sürekli ırak savaşı abd ve ingiltere'nin orta doğu ya yönelik stratejileri, ırak, iran, filistin vb konulara takmış görünen yazardır. yazılarının genelinde 20. yüzyılın başlarında dile getirilen sosyalizm kavramını onun düşmanlarını ve sosyalizmi kazandırak kişiler (proleterya), onların müttefikleri (küçük ve orta burjuvalar) üzerinden yazılar yazarken troçki'nin kesintisiz ve sürekli devrim ve kautsky'nin müttefik sınıflar üzerindeki yorumlarından çok etkilenip onları devrim esnasında ön saflara koyabilen bir yazardır.
öncü sınıfın (proleteryanın) varlığını halk sınıfı içinde bir grup olarak gördüğü belli olan yazar, hareketlilik sürecinde (türkiye koşulları için hep böyle olmuştur) gençlik hareketi, küçük burjuva hareketi gibi temel etkenlere çok fazla takmış ancak geçmişte yapılan benzer hatalı takıntılar yüzünden türkiye nin ağır bedeller ödediğini gözden kaçırmıştır.
işçi sınıfı müttefikleriyle birlikte geleceği şekillendirecektir ve müttefikleri de zamanla işçi sınıfıyla birlikte daha iyi yaşam koşullarına sahip olacaktır.
salt abd, ab vb. karşıtlıklarıyla değil genel itibariyle ekonomiye hakimiyeti olan bir yazardır ancak bu hakimiyet tahliller esasında biraz sosyal ekonomiden sapmış, bireysel ekonominin gerekliliğini savunur hale gelmiştir.
cumhuriyet gazetesinde yazan, kapitalizmin tek alternatif olduğunu savunan neo-liberal politiklara karşı duran bir yazardır. bir ekonomisttir ve yazılarını yeni keşfetmeme rağmenilgi çekicidir. nitekim bazı fikirlerde uyaşmadığımında altını çizemeden geçemeyeceğim. her şeye rağmen çok doğru şeyler söyleyen biridir efendim.
1952 yılında ıstanbul'da doğdu. 1989'da University of East Anglia, Gelişme ve ıktisat Bölümünden "Kapitalist üretim tarzında kriz üzerine teorik ve tarihsel bir çalışma" teziyle doktorasını aldı. 1993 ten bu yana Cumhuriyet gazetesinde yazıyor. 2001 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Bölümü master programı altında, "Küreselleşme süreci ve Avrupa" adlı bir ders sunmaya başladı. ıktisat, Görüş gibi dergilerde ve Petrol-ış yıllıklarında ekonomik konularda; Adam Sanat, Sombahar, Ludengirra, Edebiyat ve Eleştiri gibi dergilerde de sanat, edebiyat, felsefe yazıları ve şiirleri yayımlandı. Globalleşme ve Kriz (Alan Yayınları, 1996) Yaşasın Modernist Refleks (Telos, 1997), Kötü Sonsuzda Gezintiler (Cumhuriyet Kitap, 2000), Göz Göze Geldiğimizde, şehir ve Ben (Ümit Yayınları, 2000) başlıklı kitapları vardır. *