ergen yaslarda ateist olmak

    3.
  1. "ne de olsa olmeme daha cok var." mantigindan hareketle gerceklestirilen eylem. ilerleyen yaslarda imana gelinmesi olasidir.
    4 ...
  2. 7.
  3. boyleleri ilerki yillarda koyu katolik olurlar.
    4 ...
  4. 12.
  5. bir cesit nasreddin hoca fikrasi. sak diye cevabi yapistirir hoca; bingildak bile henuz gelismemisken dogdugun dakka musluman/yahudi/hristiyan/istebunungibibitondinden olmak garip kacmiyorda, dusunme yetisi bingildak zamanina oranla baya gelismis yaslarda ateist olmak mi garipseniyor yahu?
    3 ...
  6. 9.
  7. insan ruhu en çok gerçekliğe ulaşmaktan zevk alır. bu yaşlarda yolda bulunan her mantıklı bilgi, her akla yatan fikir gerçek gibi algılanır. etraftan elde edilen malumat bir nevi hard disk hükmünde olan bilinçaltında toplanır. bunları yaparken hep bazı duygular ön plandadır: sevilmek, değer verilmek, kabul görmek...vb. örnek alınan kişilerin ya da değer verilen insanların verdiği bilgiler araştırmaya gerek duymadan benimsenebilir. şüphe insanın içinde illa olması gereken bir duygudur. bu duygu gerçeklere ulaşmayı kolaylaştırır. şüphelerin hangi bilgilerle izale edildiğine bakarak insanın verdiği kararların yönünü anlayabiliriz. iman kolay elde edilebilecek birşey değildir zannımca... herşeyi bırakalım her bilgiyi, her şüpheyi, aklımıza dokunan her hareketi, bir şey var ki, kimse onun varlığını maddeten ispatlayamadığı halde o insanın içinde bir yerlerde fonksiyonunu eda ediyor ve diyor ki "sana lazım olan bilgi dışarda değil, içinde. ne kadar ararsan ara, beni buraya yerleştiren ve senin de çok muhtaç olduğun yaratıcın, önce beni farketmeden, sana mutmain bir kalp, huzur ve emniyeti vermeyecek. kıvranıp duracaksın. bul beni, beni ara." insan o yaşlarda türlü türlü şeyler düşünür, belki ateist olur, belki olmaz, ama arayışı uzun yıllar devam eder. etraftaki insanlara bakıp yaşayışına karar veren biri islamın bu kadar kötü örneklerle temsil edildiği bir zamanda farklı mülahazalar edinebilir. bu durumda onlara üzülmek ya da kızmak yerine, temsil etme noktasında zayıf olan kendime sitem etmeyi tercih ederim.
    3 ...
  8. 1.
  9. liseye henüz yeni başlanmıştır. lise 1 de çaylak olma durumlarından dolayı, lise 2 ve lise 3lerin, lise içi yaşam tarzlarına bakılır. bir kaç çeşit tarz vardır;

    -inek öğrenci tarzı
    -politika tarzı
    -tikky tarzı
    -ateist tarzı

    inek öğrenci tarzı; sayıları az olsa da, bazı liseli öğrenciler lisenin amacını bilirler. liseye okumak için gittiklerinden dolayı, ders çalıştıklarından, ''inek'' lakabına mutabık görülürler.

    politika tarzı; lise yıllarında fazla ragbet görmese de, aile ve yaşanılan ortamdan ötürü, bir kaç liseli bu tarza mutabıktır.

    tikky tarzı; markalı giyim kuşam ve boş zamanlarında liselilerin takıldığı ortam tarzıdır.

    ve ateist tarzı; liseler de yüksek çoğunlukta liseliler, metal & rock tarzı müzik dinlerler. sanki metal & rock müzik tarzı ateizm'in gereksinimiymiş gibi, liseli çoğunluk ateizm yolunu tercih eder.

    bazı liseli kızlar da ateizm yolunu tercih ettiği zaman, abaza olan liseli erkek şöyle der içinden; ''kızlar derse çalışan ve inançlı kişilere fazla rağbet göstermiyor, tikky de olamayacağıma göre, en iyisi kızları tavlamak için ateizm yolunu tercih edeyim'' der ve bunun üzerine ateist olmaya karar verir. işte ergen yaşlar da ateist olmak böyle bir şeydir.

    ateistlik genel olarak böyle bir şey değildir arkadaşlar. araştırırsın edersin, belki yıllarını alır bu araştırmalar ve sonra kendince sebeplerin olur, mantığına kainatla ilgili bazı şeyler ters düşer, işte o zaman ateist olursun. ergen yaşta aile içi eğitim ve okul da ki eğitim eksikliğinden dolayı olunulan ateistlik, ateistlik değil cehalettir.
    7 ...
  10. 10.
  11. 11.
  12. bir kaç tipin "allahsız" diye üstüne yürümesine maruz kalmış ergendir.
    3 ...
  13. 5.
  14. erken yaşta ateist olmaktır.
    2 ...
  15. 4.
  16. 6.
  17. dikkat çekme yollarından bir tanesidir.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük