Amerika ve israil o dönemle kıyaslandığında coğrafi açıdan aynı kilometrelere sahip bir mesafede dursa da artık içimizdeki etkisinin büyüklüğüyle ele alındığında bu ihtimali minimuma çekiyor.
tarihte birbirinin aynı iki olayın olma olasılığı ile aynı olasılık oranına sahiptir. herakleitos aynı nehirde iki kez yıkanılmaz der. çünkü ne nehir aynı nehirdir ne de sen aynı sensindir. darbe dönemlerinin kapanmış olması hasebiyle oldukça düşük görünen ihtimaldir. ancak sandık efkari umuminin hassas terazisidir ve genelde yanılmaz. demokrasiler en güzel sonları hazırlar bunun en güzel örneğini 2002 de gördük. o yüzden alt metni darbe olan söylemleri 1960 model darbeci chp zihniyetinin kalıntılarına bağlıyor ve gülüyor geçiyoruz.
dün menderes asılsın diye çanak tutup, asıldığı gün göbek atanlar, bugün bu önermeye karşılık olarak "sen kim menderes olmak kim" şeklinde cümleler kurarak, muhalefet felsefelerini ortaya koymuşlardır.
bize kalan, son 13 yıldır olduğu gibi, seçim gününü evde tv izleyerek geçirmek olur..
Menderes'in sonunun öyle olmasındaki sebep Amerikayla oldukça güçlü ilişkileri olmasına karşın abd'den istediği hibeyi bulamayıp sovyetlerden destek istemesi sonucu yine onu başa getirenler tarafından indirilmiş olmasıdır.Yani bu ülkede darbe ancak ve ancak abd'nin istekleri doğrultusunda olur.Kısacası bir iktidar ne kadar amerikan yalaması olursa o kadar darbe riski de azalır.