bu zehri ilkokuldan beri kullanıyorum. arkadaşlarımın ' gel sende cs yapacağız ' demesiyle bağımlılığım başladı. 22 yaşında kendi fikri olan, araştırıp farklı fikirler arasından kimin haklı olduğunun kanısına varabilirim. eleştirilerin dilden dile , yazılan yazıların temiz beyinleri kirleticeğini düşünenler bu kimselerin tek derdi kendi kıçını kurtarmak. -internetime dokunma- bir iletişim aracımız var onu da elimizden alınmasın.
kullanım aracına göre değiştiğinden zehir denilemez. zararlı şeylere kullanırsan evet uyuşturucu, faydalı şeylere kullanılıncaysa çok güzel bir yardımcı. mesela gidip ders kitaplarının pdf'sini bulup her daim yanında bulundurabilmek, internetten yabancı dizi izleyip yabancı dili ve genel kültür geliştirmek, internetten ingilizce ve türkçe okuma kitabı bulup okumak, almancadan küçük metinler bulup okumanın veya internetten bilgilerle çeşitli konularda tanıtım sunumu yapmanın neresi zarar? fazla önyargı içerikli bir cümle ve bu bana Türkiye'deki saçmalayıp insanları kandıran ve onları günaha sokan cemaatlerin televizyon haram demesini hatırlatıyor. cihazlar kullanım aracına göre iyi veya kötü olacağı için ne haram helal denilebilir ne de zehir, uyuşturucu. şu koşullarda kullanılırsa şöyle olur lütfen dikkat edin denilebilir sadece.
Erdoğan ın bu açıklamasına tümelci bir mantıkla yaklaşırsanız siz de internete " bal" demiş olursunuz.
internetin getirilerinin yanında bir o kadar da götürüleri var. Siz bu götürüleri engelleyemezseniz bunun adı zehir olmuş olur.
Oyun bağımlılığı ve akabinde gelen intiharlar, hareketsiz yaşam, sosyallıktan uzak olup yalnız yaşamaya mahkum olmak, pornografik görüntüler özellikle çocuklar için zehir değil de nedir anasını satayım?
Şimdi allah beni affetsin, RTE 'yi savunuyor gibi olsun istemem ama bahsi geçen Tübitak konuşmasını en baştan izledim. 25 dakika falan sürüyor. Adam diyor ki akıllı telefonu eline alan daha iki yasında bebekler var ve zombiye dönüşmüş durumdalar.
internet zehir diyor ama kastettiği başka bir şey.
Bu sadece bu konuşma için böyle yoksa özgür düşünceye yönelik tutumunu tartışmaya bile gerek yok ama burada "cımbızlama" var.
Zincirlerini elinde tuttuğu Medya olarak geçen gazete ve tv kanallarının aksine serbest bir alan olan sanal dünyanın sosyal medyası olarak geçen asosyal medya alanlarının oyunlarını bozmasından mütevellit korku ve endişe barındıran tayyibist düşüncedir.