1977 yılında kurulmuş olan ve bünyesinde, makina, elektrik-elektronik, inşaat, bilgisayar, tekstil, gıda, edüstri ve çevre mühendisliklerini bulunduran fakülte.
9 yıl önce giriş 4 yıl önce de çıkış yaptığım fakültem. eskiden kantini yeni yapılan binanın değil eski binanın altındaydı. ülkücü kardeşlerimizin teşkilat masası vardı üzerinde türk bayrağı asılı. kantini erkeklerle dolar taşardı haliyle.
hemen bitişiğinde bulunan kışladan aldığı "komando tugayı" ünvanı ile anılan. Anılmakla da kalmayıp bilhassa içerisinde komandoların yetişdiği fakültedir.
bugün biyomedikal mühendisliği dahil bünyesinde 14 tane mühendislik bölümü barındırdığını öğrendiğim fakülte. o kantinde top oynayabilirdik eskiden istesek, o denli boştu. şimdi kıçımızı koyacak yer bulamıyoruz. tabi bunda kontenjanların artması da etkili.
hocaların sürekli "o çok beğendiğiniz odtü'deki hocalar var ya, onlar bizim gibi değil. hiç bir soruyu yanıtlamıyorlar." dedikleri ama kendilerinin de hiç bir soruyu yanıtlamadığı ya da bilgisizliklerinden yanıtlayamadığı fakülte.
bu fakülteyle ilgili bazı derslerin anlatılmadığı efsanesi de gerçektir.
2010-2011 öğretim yılı itibarı ile 1481 öğrencinin kayıt yaptırdığı ve toplam öğrenci sayısı yaklaşık 5500 olan, gerçekten bilim adamı olarak adlandırılabilecek birçok öğretim üyesine ve bununla birlikte, her fakültede görüleceği üzere öğretim üyeliğini öğretmenlik gibi sürdüren öğretim üyelerine de ev sahipliği yapan, en baba bölümleri Makine, inşaat ve Elektrik-Elektronik olan fakültedir.
birinci sınıfta derslere bol bol profesörlerin girdiği, ancak profesörlerin temel derslerde* lise düzeyine inememesi sonucu dersleri sıkıcı geçen fakülte.