türkiye cum. bir çok kurumu var bu kuruumlar hergün topladıkları paraları özel bankalara belirli bir kar pay karşılığı yatırıyorlar ancak bu paranın ir vadesi yani süresi var bu parayı vadesi dolduğunda çekersen kar yapıyorsun ama gününden önce çekersen bankaya borçlu oluyorsun erbakan da buna dur dedi ve devlete ait bir sistem kurdu bu isteme havuz sistemi denildi bu sistemin işevini de prof.dr osman öztürk yaptı bu sayede para devletin kasasın da birikti ve paraya ihtiyacı olan kurumlar rahatlıkla para bulup borçlanma olmadan herşey yoluna girdi ancak bu sistem masonların ve holdinglerin işine gelmed ve askere baskı yapıp 28 şubat darbesini yaptılar.
erbakan 11 ay da 225 tane fabrika kurdu
11 ay da devlerin borcunun %50'sini ödedi dış borç azaldı türk parası dünya piyasasın da değer kazandı
11 ay da iişçiye %130 memura %150 zaman verdi
amerika ve israil ile tüm ilişkileri kesti ve sadece müslüman ve normal ülkelerle anlaşmalar yaptı
üniversite öğrencilerine % 300 burs zammı yaptı
daha bir çok şey var bunlar aklıma gelenler
arada rahmetli ecevit'i ve başbuğ türkeş'i de unutmamak lazım tabi.
keşke her siyasetçimiz bir atatürk, bir erbakan, bir ecevit olsa...bu isimler taraflı tarafsız tüm türk milleti'nin kalbinde sonsuza kadar yaşayacaktır. ruhları şad olsun...
ERBAKAN VE GÜMÜŞ MOTOR VE iÇERDEKi ECNEBiLER⁉️
ERBAKAN HOCA anlatıyor... (rahmet ve minnetle)
"Gümüş Motor’un ilk prototipi yapılıp test için ilgili makamlara götürüldüğünde bir engel çıktı. Neymiş; Avrupa standartlarına gore 5.6 litre olması gereken yakıt, bizim motorda 5.7 litre çıkmış. Bunun için onay veremeyeceklerini söylediler. Geri dönüp tekrar çalışmaya başladık. Gümüş Motor’u, Avrupa standartlarının dahi altında, saatte 5.5 litre motorin harcar hâle getirdik. Yine standartlara uygun olmadığı gerekçesiyle reddedildi!
Tabii ki mesele aslında standart meselesi değildi. Mesele, Türkiye’nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. Gümüş Motor, yöneticilerin, ortakların ve çalışanların gayretleriyle bütün engelleri aşarak, Mart 1960’ta seri üretim yapmaya başladı. Ama bu sefer de damping engeli çıktı. ithalatçı firmalar, 10 bin liraya sattıkları motorları 5 bin liraya düşürdüler. Gümüş Motor, bu engeli aşmak için büyük bir riski göze aldı ve fiyatı daha da aşağıya çekti. Bu sefer onlar da daha önce 10 bin liraya sattıkları motoru 2 bin liralara kadar düşürdüler. Amaç belliydi: Gümüş Motor’u iflasa sürüklemek..."(alıntı)