Entelektüel insanlar çoğunlukla toplumdan önde ve en önemlisi farklı insanlardır. eğer kendini toplumdan üstte görmüyorsa toplum onu zaten kabullenir, içine alır. fazıl say örneğinde olduğu gibi dışlamaz. diğer taraftan farklı düşünenlerin özellikle bu ülkede tecride uğradığı doğrudur. bunu devlet yapar. çünkü devlet, tek tip insan modeli ister. antik yunanda sokrates'in idamı da böyledir.
nüfusu türkiye den sadece 1 milyon kişi eksik bir ülkeye nüfusu istanbul kadar diyenlerin entelektüelleri savunduğu ülkedir ayrıca.
bilgilendirici edit: 74 milyon ceveranda nüfusu iran ın. çok takıldım bu kısma.
Entel ile entellektüeli iyi ayırmak icap eder. Zira entellektüel adam her ne kadar aykırı kabul edilse de dışlanmaz. Ama entel adam hem dışlanır, hem hakarete uğrar, hem de aşağılanır.
okursan "kasıntı"sın, çünkü normal insanlar okumaz.
metroda, otobüste okuyorsan tek amacın gösteriştir, karı kız kesmektir.
bildiklerini paylaşmaya çalışırsan, ukala olursun. çok bilmiş olursun. "kendini ne sanıyon" olursun.
farklı olman, başkalarından iki fazla bir şey bilmen zenginlik olarak değerlendirilmez, direkt dışlanma sebebidir.
kültür faaliyetlerinde bulunmak, atıyorum bir kitap fuarı, opera, tiyatro erkek kişisinde "ahaha olm ılık mısın lan nelerle uğraşıyon"a kadar gidebiliyor ne yazık ki. ha canın sıkıldıysa turist kes (bkz: Sarai Sierra), nelerle uğraşıyon, bizde böyle.
rezil de olursun, maskara da, ciddiye de alınmazsın.
tanım: türkiye'dir. güzel ülkemdir.
Entel olmanın makara konusu olduğu bir ülke yoktur efendim. Genelde heryerde ben acaip entelim, farklıyım, cok marjinalım temalı tiratlar kasan insanların makara konusu oldugu ülkeler mevcuttur.