entel sözcüğü hayatın birçok alanı ile ilgili bilgi sahibi olan kişi anlamında kullanılmıştır. dantel sözcüğü ise bir el işi sanatı olmakla beraber, entel görüntüye bürünüp altını pek dolduramayan aydın kesimini tanımlamak üzere bir hiciv sözcüğüdür.
- entel kişi insanlarla konuşurken üzerine giderken sarf ettiği cümlelerin altını doldurabilendir. Örneğin, entel kişi karşısında isyan eden veya haksızlığı ifade eden birinin sinirini anlayabilmeli ve ona göre konuşmayı sürdürmelidir. oysa dantel kesim bu tavrı demokrasi karşıtı, faşist gibi etiketlerle etiketlemeye kalkabilir ve karşı taraf lafı gediğine koyduğunda konuyu değiştirerek ancak toparlayabilir.
- entel kişinin fikirlerinde fazla çelişki bulunmaz. çelişkide olduğu konular genellikle bilgisinin az olduğu konulardır ki, bilgi eksikliği olduğu bir konuda konuşmak zorunda kaldığında da mantık yürüttüğünü, fikrini belirttiğini gösterir. dantel kesime geldiğinizde, aylarca üzerinde konuştuğu konularda bile slogan ve deyişlerle hareket eden bir profil görürsünüz ki, bu deyişler değişkenlik gösterebileceğinden karşı tarafı konuyu manipüle ederek ve başka sloganlarla alt etmeye çalışır, başka da bir halt edemez.
- entel kişinin referans aldığı tanımlar, değer yargıları ve kavramlar kesindir. bu nedenle yazılı kaynak gösterir. bu kavramları dantel kesim gibi işine geldiği biçimde alıp, başlığını kendisi koyarak altını işine geldiği gibi doldurmaz. dantel kesim gibi "o öyle demişti." lerle yürümez, söylemlerin de kim tarafından nerede ve ne zaman yapıldığını belirtir.
- entel kişinin fikirleri, politik düşüncesi ve hatta perspektifi zaman içinde değişebilir. Ancak inandığı temel değerler değişmez. dantel kesimin temel değerleri, muhtemelen ahlaki olanlar dahil olmadığı için tüm zihinleri oynaktır.