burada bir yanlışlık var. engelli değil özürlüdür. resmi olarak da özürlü kelimesi kullanılır. özürlüler idaresi gibi. nedenine gelince; bir kişinin özürlü olması engelli olduğu anlamına gelmez. engelleri kaldırmaktır esas olan. açıkçası sizin bir konuda bir özürünüz olabilir ama bu özür size yaptığınız iş her neyse engel teşkil etmez. halkımız özürlü kelimesini hakaret babında kullandığı için böyle ters bir algı oluşmuş olabilir ama engelli olanın önünde engel vardır özürlü olanın engeli yoktur.
her ne kadar kaba bir tabir gibi dursa da bir ayı oğlu ayı değildir. nitekim halk ağzında ve dahi resmi kurumlarda bu terim hala kullanılmaktadır. bakıldığı zaman engeli olan anlamına gelen engelli kelimesi de mazereti olan anlamına gelen özürlü kelimesi kadar yanlış bir kullanımdır bana göre. ve hatta bir çok özel eğitimciye göre de. engelleri yaratan, farklılıkları önemsemeyen insanoğlu, yani toplumdur aslında. doğru kullanımı ise yetersizlikten etkilenmiş bireydir efendim.
gelgelelim halk ağzında bu kadar uzun bir durum tanımlaması pek kullanım görmeyeceğinden engelli ya da özürlü tanımlaması yapan insanlar çok da garip karşılanmamaktadırlar tarafımdan. özürlü kelimesinin, duyulduğunda, geldiği kökü bile irdelemeye mahal vermeyecek kadar küfür etkisi yaratan bir kelime haline gelmesine sebep olanlaradır benim garezim. haklıyımdır da.
özürlü kelimesinin kelime anlamı itibariyle bakılınca daha kibar olduğunu göremeyenlerin söylemidir. özürlü kelimesine kaba anlam yükleyen canım milletimin insanıdır. salak davranışlarda bulunan arkadaşın "özürlü" dersen sen, sonra bu yerleşirse, olan özürlü kelimesine olur işte. özrü olan insandır özürlü. özür, eksiklik demektir, elinde olmayan kusur anlamını ihtiva etmektedir. ama neticede anlam beyindedir, niyettedir.