dolar 3 olduğundan beri bir şeylerle mücadele ettiğimiz için altınından artık donumuza kadar göz diktikleri için mücadele örneği gösteremeyeceğim durum. insanlara 1000 dolarlarını bile bozdurmasaydınız o para şimdi 14.000 liraydı. yatacak yeriniz yok.
3 tarafı denizlerle 4 bir yanı hainlerle çevrili ülkemde düşman hiç durmadan saldırıyor, reis dahili ve harici düşmanlara karşı tek başına savaşıyor, faiz lobisi ekonomik savaş dışgüçler derken fiyatların biraz olsun artması normaldir.
Gün, enflasyonla topyekun mücadele günü!
Önce bindirme sonra indirme yapılan uygulama. Rezillik resmen. Şimdi de market poşetleri para ile satılacak ve markette satılan ürünlere gelmesi gereken genel giderlerdeki artışa dair zamlar bu şekilde giderilecek.
eski mahallede saatçi bir siyahi vardı bizim, saat ve gözlük satardı. slogan atarken piyasada her yerde 50 lira olan gözlükler burada sadece 100 tl diye bağırırdı.
ekonomi bakanı olacak çocuktu. çok iyi mücadele etmişti enflasyonla.
Mantıklı bir amaçla ortaya atılmış olsada market denen hırsız kurumlar bu sloganın ardına sığınarak kendi milletini silkmeye bayılıyor. O yüzden şu an enflasyonla mücadele şovdan ibaret.
(bkz: memur maaşıyla topyekün mücadele) yılbaşı memur maaş zammı öncesi enflasyonu düşürme çabası. Başarılı da oldu geçen ayın enflasyonu negatif geldi. Suni indirimler ocakta zammı dayicak hepsi.memur maaşı da artmadığıyla kalıcak.
Göz boyama çalışmasıdır. Zamları yaptılar yaptılar şimdi indirimmiş. Bir ürünün fiyatı 2 kat artar mı hiç.
Bir arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla şirketler, devlet zoruyla %10 - %30 arasında yapmak zorundaymış. Görüyoruz ki çoğu firma %10 indirim yapıyor. 2 kat zam yapmış şirkete %10 indirim koymuyordur herhalde.
Böyle hareketlere ile millet kanıyor mu ? bilmiyorum.
Şu sıralar cem Toker tarafından en çok eleştirilen karar-uygulama. Depolarda bekletilen patates soğan için baskın yapılmasının amacı karaborsa ve spekülatif fiyat hareketlerinin engellenmesi mi tam olarak anlaşılmadı. Suç unsuru var ise açıklanmalıdır.
Bu depolar üreticinin mi? Yoksa kanunen üreticinin malını satıp al benim malımı pazara götür sat dediği toptancının ise ticaret ve ekonomik haklar açısından sıkıntı var demektir.
Soğan patates gibi ürünleri üreten satan insanlar bu ürünlerin senede bir kere üretildiği, hasatın bir kere olduğu, çıkan ürünün mutlaka depolarda uygun ortamlarda bekletilmesi gerektiği, yıl boyunca da belli aralıklarla satılacak kadar piyasaya verilmesi gerekli olup hepsinin bir defa da piyasaya verilmesinde ürünün bozulup yok olacağını söylüyorlar.
Buna göre depolanan her ürün stokçu demek değildir ki, aksine; stokçuluk bir suç da değil ve olması gerekendir.
Gidip TMO depolarında buğday arpa yulaf için ekmek zammı konuşuluyor diye stokçu diye baskın yapıyor muyuz?
Su ve elektriğe zam geliyor, gidip barajlara göletlere stokçular diye baskın yapıyor muyuz?
En çok artış zam olan petrol ve doğalgaz ürünleri enerji fiyatları yüzünden, mesela; Tüpraş için baskın baskın düşünebilir miyiz?
Et ve et ürünlerine zam geliyor. Et ithalatı yetkisi olan firmalara ve bu et ürünlerini işleyen firmalara et kurumlarına stokçu diye baskın yapıyor muyuz?
Otomotiv üretiminde kullanılan hammadde stoğu için otomobil üreticisi firmalara zamlar yüzünden stokçular diye baskı yapılmıyor.
Sahi ya domates fiyatı, domatesler de pahalı ve daha da pahalı olacak. Ona da baskın yapalım.
Ve. Vs. Bu haber ve yorumları okuyarak yarım saattir gülüyorum.
Olan Cem Yılmaz beyaz vb showman sanatçılara oluyor. Nasıl kuduruyorlar var ya...
Böyle bol malzeme insanlık tarihinde hiç bir zaman olmadı ama onlar ağzını açıp bir kelâm edemiyor.
En çok da onların haline gülüyorum.