bir ulkenin sanayi ve ekonomik gelismesinde enerji ikmali temel bir ögedir.sanayi oncesi toplumlarda,insan veya hayvanlarin kas gucuyle yetinmek gerekiyordu;diger enerji bicimlerinin katkisi rastlantilara kalmisti.
derler ki, birisi öldüğünde enerjisi de onunla birlikte yok olmaz. serbest kalarak dünyaya karışır, tüm doğaya yayılarak döngüyü sağlar, hayat verir, bir olur.
bilimin en ünlü isimleri enerjinin gerçekte ne oldugunu ve farklı enerji formları arasındaki enerjiyi açıklamaya çalışmışlardır. temel cevap hala bulunamamıştır. elektronların bir elektrik yüküne sahip olduklarını söyleriz. ancak bu yükün tam olarak nasıl olustugu, ve bu yükün temelinde ne oldugu konusu bilim için hala bilinmezdir.
enerji tıbbı deyimine fizikçiler ve bilim adamları olumsuz tepki verirlerken, birçok medikal tıp yönteminin farklı enerji türlerini tanım ve tedavi amaçlı olarak kullanıldıgı gerçeğini göz ardı etmektedirler.
Doğrudan ölçülemeyen bir değer olup fiziksel bir sistemin durumunu değiştirmek için yapılması gereken iş yoluyla veya enerji türüne göre değişik hesaplamalar yoluyla bulunabilir.
Kütle ile ilişkisine göre Einstein tarafından E=mc2 olarak formülize edilmiştir.
uzak doğu felsefesine göre alnının çatından, dependen, boynundan, gögsünden,midenden, kalbinden ve apış arandan yayılan ışık hüzmeleri. enerjiyle anasını ........ kundalinisini çıkarabiliriz.
yok olmaz lakin dönüşür. belki de bilim ve teknolojiyi sınırlayan engel tam da bu olsa gerek. çünki nitelikler sürekli değişse de nicelikler hep aynı. aynı nicelikler içinde yüzdüğümüz için sonuçlar birbirine yakın. sadece yöntemler farklı.
aslında çok saçma ama bi' o kadar da sözleriyle beni benden almış eğlenceli şarkı! *
''bişey eksik o da enerji
yok ki aramizda sinerji
tutmayinca tutmuyor işte
seninki yapti bana alerji''
ilginçte olsa duygusunu açıklamış bu kızcağızımız.tutmuyorsa tutmaz işte, zorlama kardeşim*
ilginç bir şekilde hoşuma giden ayşe özyılmazel şarkısı. oysa ben cem karaca, barış manço, erkin koray, 3 hürel, müzik diyordum. amy lee, sezen aksu !)''?30aifkşajsdjf... erorr.
canlılar için de biyokimyasal reaksiyonların gerçekleştirilmesi için gerekli fenomen.
Enerjiyi hep atomların sahip olduğu titreşim frekansı olarak düşünmüşümdür. Çünkü bir proteinin sentezi veya bir hücrenin fagositoz yapması için enerji gerekir. Bu enerji 3 fosfat bağından birinin kırılması ve sahip olduğu enerjinin açığa çıkmasından elde edilir. Ancak bu enerji nasıl bir şeydir ve nasıl kullanılır hiç açıklanmadı bize. Ben de sonuç olarak ısı enerjisiyle özdeşleştirdim bu enerjiyi ve hep öyle hayal ettim. Mesela biyokimyada gördüğümüz atp elde etme yollarından birisi proton gradienti denilen bir yoldu. Bu, bir şekilde biriken protonların mitokondri duvarından hızla geçişi ile atp sentezlenmesiydi. Her ne kadar bu bir teori olsa da enerjinin hareketle alakalı olduğuna bir örnekti.
Enerji ilginç bir konudur. Bir atomun bile kilometrelerce alanı yakacak enerjiye sahip olması bile yeterince düşündürücüdür.
"Yetenekliyseniz ve enerjiniz varsa, kral olursunuz.
Yeteneksizseniz ama enerjiniz varsa, prens olursunuz.
Yetenekliyseniz ama enerjiniz yoksa fakir olursunuz."
Jeffrey Archer
Yetenek son model bir araba gibiyse,enerji o arabayı yürüten benzin gibidir.ve Arabanız ne kadar lüks olursa olsun,benzininiz yoksa istediğiniz yere varamazsınız.
Enerji çok önemli enerji.Yaşam enerjim en yüksek seviyede olduğunda 1 saatte girdiğim iletiyi enerjim düşük olduğunda 10 günde bile giremeyebilirim.O nedenle siz siz olun,benzin koymayı unutmayın son model aracınıza ;)
Aşkın Ateşi ve Tutkunun gücüyle,hepinizi seviyorum.