bi fabrika müdürü falan olsam endüstri mühendisi bir arkadaşı tercih etmezdim muhtemelen, gider işletme masterı yapmış makina mühendisi seçerdim. sonuçta birisi kolaycı diğeri mücadeleci.
okurken pek fark etmese de nasıl para kazanılacağını öğrenmek üzere eğitim alan hendesecidir. iş hayatında diğer meslek sahiplerine göre çok daha başarılı oldukları net bir gerçektir.
ördek gibi uçabilir, yüzebilir, koşabilirler ancak hiçbirini doğru düzgün yapamazlar. ama her şirkette bir tane bulunmasında fayda var. o kadar gereksiz süreçleri patronun gözüne kim sokacak.
kalite, üretim planlama, yazılım, ergonomi, imalat kontrol, tesis yerleşimi, optimizasyon, yönetim, verimlilik ve bir çok konuda 4 yıl boyunca eğitim görmüş ve hepsini bir bünyede biriktirmiş olan mükemmel insandır.
verin eline fabrikayı en verimli şekilde yerleştirsin makinaları, verin eline hastahaneyi en iyi kuyruk modelini oluştursun, verin eline bakallı en az yorgunluk verecek şekilde ürünleri dizsin rafa. adam en iyinin mühendisi, tam bir canavar. her şirkete lazım.
Mühendislerin mühendisidir.Teknik ve yönetimsel becerileri aynı anda bünyesinde taşır zaten diğer mühendislik dallarının gideremediği açıklar için ihtiyaca mukabil ortaya çıkmıştır.
çok ilginç bir şekilde hakkında fikir yürüten yorum yapan çok fazladır. yahu size ne endüstri mühendisinin ne yaptıgından. hangi meslekte ne yapıldıgını ögrenebilmek için 4 senelik üniversite eğitimi bile yetmezken, bölümün kapısından geçmemiş adamlar ne iş olsa yaparım mesleği gibi saçma sapan yorumlarda bulununca cevap vermek de gerekiyor haliyle.
öncelikle endüstri mühendisi her işi yapar diye kim uydurmussa götünden uydurmus. her işi yapmak nedir arkadaş. bu meselenin aslı şudur, endüstri mühendisi optimizasyon yapar, verimlilik analizi yapar, iş etüdü yapar, kalite kontrol bilir ve bu saydıklarım hemen hemen her sektörde yapılması gereken operasyonlardır. ne iş olsa yaparım dangalaklıgı buradan geliyor sanırım.
kısacası bilen bilmeyen yorum yapmasın.