Teknik bir bilgiye sahip olmayan, laf mühendisleridir.Bir ısı aktarımı bir kütle aktarımı bilmeyen bir endüstri mühendisi nasıl olurda sürecin verimliliğinden bahseder.
şirketlerin, insan kaynakları, planlama, pazarlama, satış gibi mühendislikle hiçbir alakası olmayan bölümlerinde çalışan mühendislerdir.
edit: girilen entryleri okudum daha bir gülme aldı. ar-ge'de çalışabileceğini iddia edenler var mesela. neyin ar-ge'sini yapıyor anlamadım. bilgisayar programcılığı yapabildiğini iddia edenler olmuş. arkadaşlar java 101/102 alınca yazılım mühendisi olmuyorsunuz. keza statik ve dinamik aldığınızda makine mühendisi olmadığınız gibi.
feda edilebilir elemanlardır. şirkette işler tıkırında olduğu sürece parasını alır, rüzgar terse döndüğü anda kimse o yöneticiye bakmaz ve kovar. elektronik, makine ve yazılım sektöründe ilgili mühendislerin patronu filan olabileceğini düşünmek ise saçmalıktan öteye gitmez.
Üniversite diplomalarını almak için verdikleri en zor ders diferansiyel denklemler olan mühendislerdir. Zaten bu ders tüm mühendisliklerin ortak ve zorunlu dersi.
Ciddi anlamda ne kendileri ne de bir başkası, hala daha endüstri mühendisliğinin ne işe yaradığını tam olarak çözebilmiş değil. Mekatronik mühendisliği, biyomedikal mühendisliği gibi bu mühendislik dalı da fazlasıyla uyduruktur.
- endüstri mühendisliği mezunuyum, bir fabrikada sekreterlik yapıyorum, telefonlara falan bakıyorum.
+ e mühendislik bunun neresinde?
- şimdi mühendislik sayısal bir olay, telefonun üstünde de sayılar rakamlar var ışte allah allah ya!