enceladus

entry6 galeri2
    1.
  1. satürn gezegeninin 60 uydusundan en dış halka olanı.
    0 ...
  2. 2.
  3. Satürn'ün altıncı büyük uydusudur. 480 kilometre çapındadır. Neredeyse tüm yüzeyi buzlarla kaplıdır. Bu buzların altında minik bir okyanus olduğu ve bu okyanusta da yaşam oluşmuş olabileceği tahmin edilmektedir. Enceladus'un üzerinde bulunan buzların üzerinde oluşan derin vadiler, akarsu izleri belki de dünya dışı ilk yaşam belirtilerinin umduğumuzun çok daha yakınında olacağını gösterir nitelikte.
    1 ...
  4. 2.
  5. derinliklerinde okyanus olduğuna dair en net deliller bulunmuştur. http://www.nasa.gov/press...-ocean-inside-saturn-moon yani artık buradan sonra gözler mühendisler ve mikrobiyologlara dönüyor. dünyadan gönderilecek besin ve mikrobiyolojik canlılar ile orada sürdürülebilir bir hayat kurulabilir. ancak bana göre, önce oraya gönderilicek makine ve cihazlar ile altyapı oluşturmak lazım, başlangıçta raydoaktivite, basınç, sıcaklığın kabul edilebilir değerlerde olması lazım. içinde külür ortamı bulunduran makine sondaj ile suya sürekli mikrobiyojik salabilir mesela.
    0 ...
  6. 3.
  7. Cassini uzay aracı tarafından çekilen bu fotoğrafta Enceladus’un üzerinde buz kırıklarından oluşan buz buharlarının yükseldiği görülüyor. Bu buharların gizli bir denizden çıktığı ve bu yüzden gök cisminde yaşam bulgularının olabileceği düşünülüyor.

    http://galeri.uludagsozluk.com/r/enceladus-781893/

    BUZ TANECiKLERi NEDEN ÖNEMLi?
    Çünkü buzla kaplı okyanustan yükselen buharlar, Dünya’da biyolojik yaşamı hızla başlatan kimyanın aynısına işaret ediyor olabilir. Bu toz tanecikler birkaç yıl önce Satürn’ün en geniş halkası olan E halkasında keşfedilmişti. Gezegenbilimciler bunun Enceladus’un yüzeyindeki çatlaklardan püsküren sıcak su kaynaklarından gelen materyalle beslendiğine inanıyor. Sıcak su kaynakları da uzun süredir şüpheli olan varlığı geçen yıl Cassini uzay aracı tarafından doğrulanan yüzey altı okyanustan besleniyor. Bu uyduları uzayda yaşam arayışında umut vadeden hedefler olarak gören NASA, Jüpiter’in uydusu Europa’daki buzla kaplı okyanusu keşfetmek üzere bir robot misyonu planının ilk aşamalarında.

    Yaşanabilirlik, hatta yaşam işaretleri bulmak için Europa’nın buzunda yarıklar açabilecek teknoloji başarılı olduğu takdirde bir sonraki keşif alanı Enceladus olabilir.
    0 ...
  8. 3.
  9. yüzeyi tamamen buzla kaplı olan ve yüzeyinin altı okyanusla kaplı olan satürn uydusu.

    nasa'nın yeni açıklamasına göre bu uydu; Yaşanabilir ortam icin gerekli her şeyin bulunduğu bir alan olmaya en yakın nokta olarak tanımlandı.

    açıklamada ; enceladus' ta bulunan kimyasalların yaşamı destekler nitelikle olduğunu ve dünyadan sonra " en iyi yaşam izine" sahip gök cismi olduğundan bahsedildi

    https://tr.sputniknews.co...bilecek-deliller-bulundu/
    2 ...
  10. 4.
  11. satürn'ün küçük aylarından bir tanesi.

    Buzlu yüzeyi sayesinde yüzeyine yansıyan güneş ışığının %90'ından fazlasını yansıtır.

    bu yüzden çok soğuktur. yüzey sıcaklığı -200° C derecesine yakındır.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük