türkiyedeki kitap okuma oranından biraz daha fazla kitap okuyan birinin gerçekten merak ettiği pozisyondur. şahsen bir amuda kalkıp okumadım kaldı genede rahat değil. *****
rahat olan bir pozisyon yok sekilden sekle girmeye mecburuz ama araştırma içersindeyim elbet bir gün bulucam.
çok rahat olmasada yatakta yastıgı arkana koyup yarı oturur pozisyonda okumak diğerlerine göre biraz daha rahat bir pozisyondur.
2 yastıkla olacak pozisyon. yastığın biri yatakla çok az bi derce yapılacak şekilde yerleştirilir. bu sırtı korumak içindir. diğeri ise daha dik bir şekilde yerleştirilir.
zaman, zemin meselesi bu azizim. mesela alırsın eline kitabını okuyacağım diye uzanırsın, az okursun sonra bir karın ağrısı. koşa koşa kitapla gidersin klozete. baş başa olun da nerede ve nasıl olursa olsun.
tabi ki amuda kalkarak. böylece ayaklarımıza daha çok kan gider ve biz ayaklarıyla düşünen yaratıklar olduğumuz için okuduğumuzdan ne anladığımız daha iyi hatırlarız. hiç bir şey anlamasak da en azından hatırlarız.
hiç bir şekilde rahat okunamaz. küçüklüğümden beri kitabi benim yerime tutacak ve çevirecek aleti hayal ederim. ki bende güzelce yatayım elim kolum boynum sırtım her yerim ağrıyor arkadaş.
halıya veya yatağa yüz üstü uzanıp çenenin altına yastık koyulur. kitap yastığın önüne koyularak okunur. 1 saat kadar sonra çeneniz ağrıyabilir, aldırmayınız.
istanbul gibi trafiği eksik olmayan bir şehirde toplu taşımayı kullanıyorsanız eziyetli eziyetli ayakta kitap okumak. çok rahatlatır adamı, erersiniz. birde diğer elinizle dengeyi sağlamak için bir yerden tutuyorsanız ah o sayfaları çevirme şekilleri yokmu. gerekirse açık camdan esen rüzgardan yardım alırsınız.
toplu taşımada otururken ise kitap okumak yaşlı amcalardan teyzelerden bakışları kaçırma yöntemi olarak kullanılır, arada kitap okunduğuda görülür. rahat sayılır.