kişisel gelişimcileri de unutmamak gerek. oradan inanlara hayat güzel,yaşamayı sevin demesi kolay. gel de sen çalış asgari ücretle 12 saat çalışıp,haftada 1 gün izinle. zengin cukkalayıcılar.
astrolog, falcı. uydur götten gitsin. iki güne bi' aynı şeyleri söyle papağan gibi. söylediklerin zaten tahmin, ya tutarsa hesabı, sorumluluk sıfır, talep fazla.
Yukarıda webmaster diyenler olmuş. Cevap olarak "yarrağın kafası" demek istiyorum.
Opencart'a tema giydirip e-ticaret sitesi yaptım diye gezinen tipler kolaylıkla kazanırlar fakat en ufak hatayı çözemeyip yarrak gibi ekrana bakarlar. Bunlar genellikle sadece html-css bilip site yapan amatörün altındaki kişilerdir.
Önce, meslek nedir sorusunu yanıtlamak gerekir... Değil mi? Bir kere meslek, toplumsal gelişimin çok ilerlediği zamanlarda ortaya çıkar... Bir işin, ciddi bilgi, donanım, ustalık istediği anlarda meslek ortaya çıkar.. Kolay olan hiç bir uğraş, meslek olamaz. Meslek olmuşsa, zordur. Mutaflık diye, meslek duydunuz mu? Semercilik ya da? Tüm meslekler, belli bir döneme hitap eder.. . Aranızda, el yazmacılığı mesleğini bilen, bileni geçtim duyan kaç kişi var? Matbaa türkiye'ye şu kadar yüzyıl sonra geldi derler de, el yazmacıların, matbaaya direnişinin buna etkisini bilen kaç tarihçiniz vardır? Sevgili Çetin Altan, bu ülkenin en ciddi sorununun yıllarca, mesleksizlik olduğunu yazarken, durup dururken konuşmuyor, söz etmiyordu.
Meslek, evrenseldir. Öyle ki, dünyanın neresine giderseniz gidin o meslekten para kazanıp, hayatınızı sürdürürsünüz. Meslek, en büyük değerinizdir.
Ve unutmayın, hiç bir meslek sahibi, kolay para kazanamaz.
ayrıca;
gemi kaptanlığı diyenler olmuş.
okyanusun ortasında 10.000 konteyner kapasiteli koca bir gemiyle, fırtınanın ortasında, 30 metre büyüklüğündeki dalga sancak puruvadan gemiye vurunca görürüm ben seni kolay mı zor mu?