umut filmi çocuğun babası ile kucaklaştığı sahnedir. tam anlatamadım ama izleyenler bilir.
120 filminin hemen hemen hepsidir ama özellikle çocukların bir adım öne çıktığı ve filmin sonunda annelerin çocuklarını aradıkları sahnelerdir. bunu izlemeyen yoktur herhalde.
leon: leon'un ölüm sahnesi ve ardından mathilda'nın bitkiyi bahçeye gömdüğü sahne. Leon'un mathilda'yı şu ismini hatırlayamadığım adam ve ekibinden kurtarmaya geldiği sahnede mathilda'nın leon'un boynuna atladığı sahne. Mathilda'nın rus ruleti tadında başına silah dayadığı sahnede tam tetiği çekmesine milisaniye kala leon'un silahı çevirdiği sahne. Çatışma esnasında leon'un bitkisini de koruduğu sahne. Unutmadan; mathilda'nın leon'un kapısına ilk gelişi ve apartmanda sorduğu soru. Daha doğrusu diyalog;
- hayat her zaman mı bu kadar zor, yoksa sadece çocukken mi?
+ bu hep böyle.
Velhasıl gompile leon.
ağır roman: Salih'in öldüğü sahne ve ardından tina'nın kendini yaktığı sahne
neredesin firuze: seyfi'nin karısının öldüğü sahte ve ferhat'ın firuze'nin aslında ruhsal sorunları olan biri olduğunu öğrendikten sonraki sahne.
Dila hanım: malum dila hanım'ın hayın sevdiceğini vurmaya gittiğinde kadir inanır'ın* zeybek oynadığı sahnede dila hanım'ın kendisini vurması için arkasına dönerek oynaması ve dila hanım'ın silahı sonunda yere attığı sahne.
Selvi boylum al yazmalım: asya'nın ilyas'ı sarışın sürtüğün evinde gördüğü sahnedeki bakışlarıyla, filmin sonunda ilyas'ın cemşit'in yanında kalmayı tercih eden asya'ya olan bakışları ölümüne kapışır.
incir reçeli: esas kız öldüğünde yere dayanmış ayağının birinin sallandığı sahne ve açılan avucundaki puzzle parçası.
Titanic: gemiye/odalara* okyanusun suları dolarken bir annenin çocuklarına masal okumaya devam ettiği sahne.
V for vendetta: v öldükten sonra evey'nin v'yi öptüğü sahne ve ardından suratında beliren birçok duygunun karmaşasının ifadesi.
requiem for a dream filminde, sara goldfarb'ın, arkadaşları tarafından hastanede ziyaret edilmesi ve arkadaşlarının sara'nın o bitkin halini görüp hastane dışında birbirlerine sarılıp ağlamaları.
onur ünlünün yönettiği polis filminde haluk bilginer ile özgü namal kafede oturup konuşmaktadır ve özgü namal satranç şampiyonluğunu anlatmaktadır ondan sonra gelen haluk bilginer tiradı yıkmıştır.
birde zeki demirkubuz' un yönettiği masumiyet filminde piknik sahnesinde haluk bilginerin efsane tiradı.
son olarakta fatih akının im juli isimli filminin en son sahnesi. ( istanbulda buluştukları sahne ).
insanı filmin türüne göre ağlamanın eşiğine getiren, derin bir oh çektiren, işte bu dedirten sahnelerdir. esaretin bedelinde kahramanımızın yağmur yağarken derede ayağa kalkıp özgürlüğünü hissetmesi bunlardan birisidir.