Sosyo-Politik Saha Araştırmaları Merkezi’nin TÜiK’in 2015-2019 yılları arasındaki intihar vakaları ile ilgili yürüttüğü çalışmada, 16 bin 355 kişinin intihar ettiği kaydedildi. intihar vakalarının en çok erkeklerde yaşandığı belirtilen araştırmada, intihar oranı en yüksek illerin Tunceli, Ardahan, Burdur, Aydın ve Edirne olduğu ifade edildi.
Dsm'de geçen verilere göre kadınlar daha çok intihar eder. Ama intiharda ölüm oranı erkeklerinki daha fazla. Bir de lazım olur diye bir yere not alın intiharda sosyo-ekonomik durum farklı olan kişilerde tek başına intihar için tetikleyici bir unsur değil. Yani bu fakir olan ya da zengin daha olan fazla intihar ederin yanlış olduğunu ortaya koyar. Yani intihar etmek için bazen bir sorun tek başına yeterliyken bazen bir sürü sorun beraber ortaya çıkmalı. Biraz da bu durum psikolojik sağlamlık faktörüyle yakından ilişkilidir.
Toplumun erkeğe yüklediği rolün ağır gelmesi kaynaklı oran. Kadınlar bir erkekten ya da aileden güç alabilirken erkekler toplumca güçlü olmak zorunda görülüyor ve yalnız bırakılıyor.
tüm yük maddi manevi erkeklerin üstünde her ne kadar eşitlik felan densede ataerkil toplum düzeni devam ettiğinden. mesela üniversite bitti iş bulamadı diyelim kız ise geçiştirilir erkek ise psikolojik baskı altında kalır.
üzücü bir durum oldu kız ağlayabilir ama erkek ağlayamaz erkeğin ağlaması hoş karşılanmaz.
aldatma oldu erkek aldattı ise kadına çevresi destek olur ama kadın aldattı ise erkeğe psikolojik baskı bir sürü laf edilebilir.
mesela evlilik kurumunda düğün maliyeti 150 bin tl diyelim bu 75 bin tl 75 bin tl damat gelin bu masrafı kaç kişi bölüşüyor.