emperyalizm komunizmi yedi simdi de kendini yiyor

entry6 galeri0
    ?.
  1. ?.
  2. ilginç değil , acıdır..herkesin amacı biraz daha güvenlik , biraz daha sigorta ,biraz daha geniş ferah bi ev vs iken bu yolda facebookta dahi gizlenme , msnde offline olma , eve kilit üstüne kilit taktırma herşeye acaba mı diye sorma zaten kapitalizmin olağan sonucudur..ana para sabit, dünyadaki oksijen yemek madenler vs. sabit ee bunun bölüşmesinde uçurumlar ortaya çıkıyorsa , biri uçuruma atlar dayanamayıp sefaleti ya da diğeri uçuruma iter karşındakini dayanamayıp bu adaletsizliğe vs vs..
    2 ...
  3. ?.
  4. Beat kuşağı üyesinin şarabı fazla kaçırdığı bir akşamda saçmalamasıdır. Tarihte hiçbir zaman komünist bir topluma geçilmediği için - Lenin dönemi Sovyetler Birliği az kalsın başaracaktı - kulağa anlamsız gelen bir tespit. Öncelikle emperyalizm kapitalizmin zayıflamış halidir. Kapitalist ülkeler hammadde arayışı , üretim fazlasının ihracı için paylaşım savaşlarına gitmiştir ki finans kapitalleri güçlenebilsin. Stalin ve Mao ikilisinden yola çıkarak emperyalizmin komünizmi yediği sanrısına kapılmak saçmalıktan başka bir şey değildir.Zira emperyalizm kapitalizmin bir sömürü aracıdır ve sistem kendisini bilinçli olarak ekonomik krizlere sokar ki sömürüyü devam ettirebilsin. Emperyalizmin yiyip bitirdiği tek şey kapitalist sistem içerisinde yaşamaya mahkum bırakılan toplumların hak ve özgürlükleridir.Emperyalizm elbette ticari sömürü ile sınırlı değildir. Kullanılan böl-parçala-yönet sistemi ile milliyetçilik ve din küçük-burjuva halkına kapitalist demokrasinin hoş göreceği şekilde empoze edilmektedir. Bu ırkçı-dinci değerlerin ve finans kapitalin emek üzerindeki sömürüsü komünist bir toplumda var olamayacağı içindir ki emperyalizm yese yese ancak kendi bokunu yer.
    (bkz: Bok yemek)
    1 ...
  5. ?.
  6. dünyada her alanda süren gayri-nizami harbin sonunu söyleyen, cümle. öncelikle dünyamıza baktığımız zaman, petrol fiyatlarından, araba yedek parçalarına kadar, her alanda çarpışan şirketler, yada şirketlerin oluşturduğu devletleri görürüz(şirket devlet kavramının,en yakınından geçen ülke a.b.d'dir, özel sigorta şirketlerini kaldırıp,bizdeki bağkur, ssk, emekli sandığı gibi bir sistem kuracağını söyleyen kennedy, öldürülmüştür, aynı işi yapmak istediğini bill clinton açıklayınca,monica skandalı ortaya çıkmıştır,en sonunda da silah şirketlerinin isteği doğrultusunda, george bush başa getirilmiştir)*. çarpışan bizim bildiğimiz anlamda, devletlerde olsa, kapitalizm'in ''şirket devleti''de olsa,gayri-nizami harplerden zararlı çıkan,hep insanlar olmuştur, rakibi ile ekonomik savaşa giren bir şirketin, mesai saatlerini artırıp, ücretleri aynı seviyede bırakması, yada daha çok kar amacı güden şirketlerin, iş güvenliğine önem vermemesi, maliyetlerden kısması buna örnektir, kapitalizm'in getirdiği gayri nizami harplerden zarar gören kişilerin, en somut örnekleri afrika'dadır,afrika ne zaman bir yerde,bir madde bulunsa,kauçuk,elmas vs..,hemen ardından o bölgenin insanları ölmeye başlamıştır. bunlar kapitalizm'in bilinen yönleridir, insanlara sus payı verildiği yer ise, bizzat emperyalizm'in kaynağı olan ülkelerdeki, insanların yaşam tarzlarıdır, onlara verilmiş olan, maddi güçlerdir, ezilse bile,sömürülse bile, emperyalizm'in kaynağındaki, bu ülkelerin işçileri de iyi maddi ödeneklere tabi tutulduğundan,doğal olarak,bu merkez ülkelerden,emperyalizm'e karşı,bir ses çıkmıyor, sömürülen ülkelerdeki durum ise biraz daha farklı, sömürülen ülkelerdeki,emperyalizm'e karşı çıkan sesler, büyük güçler tarafından, ya önemsiz görülür, büyük bir tehlike olarak, adledilmez, ya da bir şekilde,aracılar vasıta ile, ya da,direk olarak, engellenir.(vasıta'ya ülkemizdeki, ''polis'' kavramı örnek olarak gösterilebilir, günümüzde 3-5 üniversiteli toplanan genci,döven polisler,gözümüzde,fazla bir şey ifade etmesede, 60'lı,70'li yıllarda, tam da şu anda bahsettiğimiz ''emperyalizm'e karşı çıkan gençlere polis tarafından yapılanlar, emperyalizm'in kaynağını oluşturan ülkelerin, yeri geldiği zaman, kendisine karşı çıkanlara karşı-araya vekil koyarak bile olsa-nasıl karşı koyduğuna güzel bir örnektir. bütün bunları haricinde, emperyalizm, kendisine en çok karşı koyan, ideoloji olan,komunizm'i de yenmiştir, sscb'de maçını hükmen kazanmıştır, türkiye'de bizzat kendisi son düdüğü çalarak (bkz: our boys have done it)karşılaşmayı bitirmiştir. ayrıca günümüzde küba'nın yada venezüella'nın oynadığı, ''komunizm oyunu'', solcu gençleri, romantik hayallere daldırmak, haricinde, fazla bir misyon üstlenememiştir. tabi ki küba ve venezüella'nın,belli bir, misyon yaratamamasında, sosyalist ideoloji'nin, 80 sonrasında, dünya çapında, bir yenilgiye uğradığını, fransa'dan,amerika'ya,amerika'dan,
    meksika'ya kadar, dünyada soldan yana esen rüzgarların 1980 sonrası, tamamen liberalizm'e, ve etnik milliyetçiliğe kaymasının yadsınamaz büyük payı vardır. günümüzde emperyalizm ise, kendi kendini tüketme durumuna gelmiştir. ''öğütme'' prensibi üstüne kurulmuş olan emperyalizm, günümüzde, parmaklarını kendi dişlilerine kaptırmıştır, azalan petrol kaynakları için, onbinlerce kilometre öteden, savaş açan bir ülke,o ülkenin ekonomisindeki, en ufak bir oynamanın bütün dünyayı etkilemesi, kapitalizm'in en büyük destekleyicisi ve silahı olan ekonomik düzenin, birlerinde ve sıfırlarındaki küçük değişimlerin, dünyanın bir ucundan bir ucuna etki göstermesi, bu sav'ın örneklerindendir. günümüzde ise, herkes büyük bir felaket bekliyor ve a.b.d'nin ekonomisindeki değişimleri izliyor, özellikle son bir kaç aylık süreçte, kapitalizm'in kendi kendisini nasıl bitirebilceğinin güzel örneklerini gördük. bütün savaşların bir sonu vardır ve sonunda bir kazanan vardır, bu gayri-nizami harpten kimin daha karlı çıkacağı son derece meçhul olsada, emperyalizm'in gövdesi kendi dişlilerinin içine gireceği vakitte, kimsenin kazanmaması, aksine bütün dünya halklarının, kaybetmesi olasıdır. komunist dünya düzeninin, insan'ın temel dürtülerine ters olduğunu, günümüz dünyasında uygulanmasının imkansız olduğunu yada sadece bir ütopya'dan ibaret olduğunu, görebilecek kadar,siyasi altyapım olmasına rağmen, emperyalizm'in tek rakip ideoloji ''komunizm''imi yendiği, son derece yerinde bir tespittir, emperyalizm'in kendini bitirmeye başladığı zamanda ise, yeryüzünde olmayı istememek, daha doğru bir tespittir!
    2 ...
  7. ?.
  8. aslında komunistlerin beklediği durumdur.duyduğumuz birtakım şeylere göre adamların planı bu.emperyalizm kendi kendini yedikten sonra ortaya çıkıp dünyada barışı egemen kılmak.ütopyamıdır değilmidir,şahsi fikirdir.
    1 ...
  9. 1.
  10. Çok dogru bir tanıdır.
    Batı ülkelerini sosyo ekonomik yapısı emperyalizm sisteminin cökmeye başladıgının açık olarak bir göstergesidir.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük