Adam Fawer'in Olasılıksız'dan sonraki kitabın adı.sürükleyiciliğinin ve etkileyiciliğinin Olasılıksız kadar olduğu söylenemez.Buna rağmen okunası bir kitap.
--spoilerımsı--
özellikle kitabın sonlarına doğru valentinus'un ortaya attığı; yaratıcı tanrı ve onu yaratan gerçek tanrı tezi daha önce hiç karşılaşmadığım bir bakış açışı idi.
--spoilerımsı--
olasılıksız ismiyle kendinden bolca söz ettiren yazar adam fawer'in sürükleyici ve en az olsalıksız kadar etkileyici kitabı. insan kendinden bile şüphe edecek bu adamın kitapların okudukça.
bitmeyen kitap. sonlara doğru empatlar arasındaki mücadelenin hayali betimlemesi gözleri ve algıyı epey eskitiyor. adam fawer'a gözlük reçetemi yolluyorum bugün.
insanı psikopatlaştıran kitap. nerden? dersen. bu kitabı okurken gece gördüğüm rüyalardan, kabuslardan diyelim. misal bir gece rüyamda, arkadaşımın içinden şeytan çıkarmaya çalışıyorduk. nas suresi okuyarak. biz okudukça şeytan sigara dumanı gibi çıkıyodu ağzından burnundan..töbe töbe..
kitap ilerledikçe rüyalar daha bi polisiye olmaya başladı, yine bir gece evde ayak sesleri duydum. uyur uyanık, beni kaçırmaya geldiklerini düşünüyorum o arada, yalnız komik olan şıpıdık şıpıdık terlik seslerinin olması. çorapsız terlikle dolaşıyordu evin içinde gezen kişi. sonra resmen uyanıp koridora ilerledim cesurca, tık yok. kabus olduğunu anladım. allahtan kitap çabuk bitti.
akıl bu, kaçıverir. empat, mempat derken. sıçpat oluverirsin.
adam fawer' in olasılıksızdan sonraki kitabı. sürükleyicilik ve aksiyon olarak olasılıksızdan daha iyi bir kitaptır. kurgusu insanı hayrete düşürebilir. 'OKUDUKÇA BAĞLANACAK, BAĞLANDIKÇA OKUYACAKSINIZ. ' cümlesi kitabın sürükleyiciliğini anlatmak için yeterlidir.
olasılıksızdaki steven grimes karakteri empatide karşımıza elijah'ın kuzeni olarak çımıştır.adam* amca bize bir mesaj vermeye mi çalışıyor bu tür ortaklıklarla bilememekteyim.
adam fawer'ın olasılıksızdan hemen sonra yazdığı kitabıdır. olasılıksız kadar hareket ve heyecan olmamasına rağmen insanı daha çok kendine bağlar. bitirmek için yarının beklenemeyeceği kitaplardan biri.
arkadas tavsiyesi uzerine "eh bi bakiyim bari" diyerekten aldigim adam fawer'in son kitabidir. hadi yalan olmasin, ben kitabin ciktigi ilk gunler zaten arka kapaktaki yazisindan vurulmustum ona. hayal kirikligi yasamadim aksine cok begendim. aslinda herkesin bir parca uzerinde dusunmesi gereken bir seyler uzerine kurulmus kitap.
bir an icin kitabın sinemaya uyarlanacagini dusunursem film icin soundtrack onerim: ascension - for a life time (chillout mix)
kurgusunda kimi gedikler birakilmis olmasina ragmen, olasiliksiz kadar olmasa da guzel ve akici bir adam fawerkitabi.
--spoiler--
ortak karakteri de koymus, abi kesin bu iki kitabi birbirine baglayacak diye dusunmustum, tum kitabi bir yerlerde olasiliksiz'a bir referans gelecek diye okudum, tam bu tur bir referanstan umudumu kesip heyecan icinde dugum bolumunden cozum bolumune gecerken, biraz zorlama da olsa caine'in olaya ufak dahlini de gordum ya; sasirtma vermekten hoslanan fawer gene yapacagini yapmis.
--spoiler--
adam fawer'ın, feci derecede dan brown havası katıp yazdığı yeni kitabı. bazı yerleri çok zorlama da olsa yine de kendini okutmayı başarıyor mübarek. okuma dili olasılıksız'a kıyasla daha basit ama yine bazı yerlerde bilgi bombardımanına tutulmuş. yazın kumsalda okumaya uygun bi kitap. alın, okuyun, unutun efendim.*
olasılıksız'ın ardından en az aynı tadı vermesini beklediğim, yine başka dünyaların yine beklenmedik ayrıntılarıyla bezeli olduğunu düşündüren kitabın adıdır.
karşıdaki insanın duygularını hissedebilme, anlayabilme olarak adlandırılabilir. adam fawer'in son romanının konusu budur. aslında insanların fikirlerinin kendi iradesiyle oluşmadığını, başka insanların düşüncelerini algılamayla birlikte değişebileceğini, bireyin tek rolünün içten gelen bu isteklere yanıt vermek olduğunu anlatır.
olasılıksızın müthiş yazarı adam fawer'ın ikinci kitabıdır. 'bir insan bir kitap alınca ancak bu kadar mutlu olabilir'i bu gun bana yasatan kitaptır ayrıca.