Bazilarini tenzih ederim ama bazilari tam bi yavsak.
Ya sen ne serefsiz biseysin ya. Fitne fesat fücur hep sende. Sakin gorunumlu sinsi yilan serefsiz yavsak seni.
Ya sen ne igrenc bi yaratiksin ya seni gorunce bile midem agzima geliyo.
o igrenc sesini duyunca yutkunuyorum pislik kari ya. icinin cirkinligi yuzune yansimis.
Gotu yere yakin olandan korkacaksin aga.
Türkiye’nin en çok tercih edilen meyvesi olan elmanın, günümüzdeki bilgiler ışığında ilk olarak Kuzey Anadolu’da, Rusya’nın güneybatısında ve Orta Asya’da ortaya çıktığı sanılmaktadır.
6500 farklı türü bulunan elmanın en çok tüketilen çeşitleri Starking, Golden, Starkrimson, Granny Smith ve Amasya elmalarıdır. Geçmişten beri tüketilen, bu en bilinen türlerin yanı sıra Pink Lady, Fuji, Gala, Jonagold ve Breaburn türleri de son yıllarda tüketicilerin mutfaklarında yer edinmeye başlamıştır.
Yıl boyunca severek tükettiğimiz elmayı seçerken hem yüzeyinin pürüzsüz ve parlak olmasına hem de elmaya has tatlı kokunun hissedilebiliyor olmasına dikkat etmeniz gerekir. Yüzeyinde buruşukluk veya çeşitli girintiler olan elmaları tercih etmemenizi öneriyoruz.
Sağlıklı ve lezzetli elmanın besin değerleri de oldukça zengindir. Elmanın içeriğinde A, C vitaminleri, potasyum ve bazı mineraller bulunmaktadır. 100 gr çiğ elma 52 kalori içerir ve diyet yapanlar için önemli besin kaynaklarından biridir.
--spoiler--
- 35 santigrat derecelere bile dayanabilir. bu yüzden kilerinizin ne kadar soğuk olduğu değil kaç çuval elma alabileceği daha büyük bir önem taşımaktadır. eğer kendi toprağınızda yetiştirecekseniz killi olmamasına dikkat edin çünkü bu sevimli şey kil sevmez.