belki öğrenemediğimiz ya da hazmedemediğimiz için genellikle olumsuzluk çağrışımı yapan; ama dilimizde fransızca "kritik" sözcüğünün eylem karşılığı olarak kullanılan söz. sanat eserinin iyi ya da aksayan yönlerini ortaya koymak anlamına gelir. eskiler "tenkit" derlerdi ki onun da olumsuz bir anlamı yoktur. tıpkı kritik gibi "yapıtı değer bakımından gözden geçirme" anlamına gelir.
temelinde zihin masturbasyonudur. zihin bir diğerini alt etmek maksadını taşımadığı-kabul etmediği iddiasındaki bu eylemiyle kendi eksiklerini sağaltmak ve daha önce maruz kaldığı eleştiriden doğan mağduriyet mahzuniyetini -yine kabul edilmeyecek olan- gizli intikam yollu gidermek maksadına binaen uygular. eleştiri daha önce eleştiren konumundaki kişiyi hedef alıyorsa geçerlidir yukarıdakiler. aksi takdirde...neyse, aksini takdirlerinize bırakıyorum.
Genç bir çift, yeni bir mahalledeki yeni evlerine taşınmışlar. Sabah kahvaltı yaparlarken, komşu da çamaşırları asıyormuş. Kadın kocasına "Bak, çamaşırları yeterince temiz değil, çamaşır yıkamayı bilmiyor, belki de doğru sabunu kullanmıyor." demiş. Kocası ona bakmış, hiçbir şey söylememiş, kahvaltısına devam etmiş.
Kadın, komşusunun çamaşır astığını gördüğü her sabah aynı yorumu yapmaya devam etmiş. Bir ay kadar sonra, bir sabah, komşusunun çamaşırlarının tertemiz olduğunu gören kadın çok şaşırmış "Bak" demiş kocasına "Çamaşır yıkamayı öğrendi sonunda, merak ediyorum, kim öğretti acaba?"
"Ben bu sabah biraz erken kalkıp penceremizi sildim" diye cevap vermiş kocası. Hayatta da böyle değil midir?
Başkalarını izlerken gördüklerimiz, baktığımız pencerenin ne kadar temiz olduğuna bağlıdır. Birini eleştirmeden ve hemen yargılamaya başlamadan önce zihin durumumuza bakmak ve "iyi" olanı görmeye hazır olup olmadığımızı farketmek güzel bir fikir olabilir...
türkiyede insanların mükemmel işler çıkardığı zaman 100 kişiden 2 sinin yaptığı kıllık eylemidir.lan bırak işte bir sürü pozitif yorum varken nedir bu kıskançlık, farklı olma çabası ? he kötü işleri tabiki eleştirin.ama bu işe yıllarını vermiş adamları rahat bırakın bari.
--spoiler--
toplum farklı olanı dışladığını sanarken
aslında farklı olan dışlamıştır toplumu
--spoiler--
çok acayip bişi lan bu eleştirmek. biz eleştirmeye bayılırız.
eleştirerek vatan kurtarırız mesela. duman altılı ortamların vazgeçilmez eylemlerinden biridir bu.
eleştirerek mükemmel insan oluruz. birilerini eleştirerek okşarız egomuzu, şişer o da.
eleştirerek adam oluruz.
eleştirmeden başka bi bok da yapmayız.
eylemsiz eleştiririz lan.
beğenisi yüksek her ne bok varsa bunu eleştirmenin tadı bambaşkadır. orgazm taklidi eşliğinde yapılır bu eleştiriler.
eleştirenleri de eleştirmek ( burada yapılan eylem) egoya iyi geliyor. şuan benimki kocaman oldu.
türk hobisidir. türk herşeyden vazgeçer, eleştirmekten vazgeçmez. eleştirmek adında üniversitelere bölüm açılsa kontenjan sayısının 3 katı başvuru olur.
insanın temel ihtiyaçlarından biridir. herkese çocuk yaşta önemi öğretilmelidir. kendini, doğayı ve toplumu eleştirmeyen insanlar, değişime kapalıdır. oysa değişmeyen hiçbir şey yoktur. nasıl oluyor bu?
değişime kapalı insanlar rüzgar ne yönden eserse oraya sürüklenir.
Bir şeyi elestirerek degistirmeye calismak yaş bi agacı budayarak daha guclü olmasini saglamaya calismaktir, ise yarar ama vakit alir eski haline donmesi..
Yas bi agaca su verip bi odunla desteklemek tez zamanda verim saglayacaktir.
Destekleyin arkadaslar cunku herkesin kusurlari.. kimse sizin gibi olmak zorunda degil elestirmeyin.
çok yaptığım şey çünkü öyle olması gerekiyor. eleştiriyi saldırı şeklinde de yapıyorum çünkü düşüncelerime duygularımla hayat veriyorum. kimse de bunu yargılayamaz. yazılarım susmayacaktır bu da herkese kapak olsun. şimdi siktirip gidip küçük dünyanızda ütopik hayallerinizle mutlu olabilirsiniz.
eleştirini özü insandır . ne demek kitap eleştirin ? orada sanki 2 3 sayfa selülozu eleştiriyorlar , saçmalamayın. insan oğlu var oldugu sürece eleştirecek , eleştirilecektir . ha bu kimin umrunda allasen gece gece ?
Olumsuzlar.
*Çok ısrarcıyım
*çok ısrarcıyım. (takıntılı birisiyim en sevmediğim özelliğim.)
*kendime yalan söylüyorum.
*kendimi beğenmem en sevmeğim huyum.
*çok heyecanlı birisiyim.
*herşeyin en iyisini ben biliyorum sanıyorum kendimi.
*çok sevkat dolu ve duygularıyla hareket eden birisi olmam saf olmama ve herkese acımama neden oluyor.
ac birisini görsem cebimdeki herşeyi veririm ve ben aç kalırım.
*kimseye hayır diyemem.
+yerli yersiz espiri yaparım. (ama yakınlarıma, arkadaş aile v.b)
+kızlarla konuşamam.
*takıntılıyım.
Olumlu:
+olması gereken yerde çok saygılı birisiyim.
+oturmasını kalkmasını iyi bilirim
+aşırı dürüstüm
+arkadaşımın sevmediğim bir huyunu görürsem direk yüzüne söylerim. ama kırmadan, bak böyle yapma derim.
+çok samimi ve sıcak kanlıyım.
+her ortama uyarım.
+bağazı konularda bilgili olmam.
+insan sarrafı olmam. bir kişinin yüzünden ve hareketlerinden o kişiyle konuşmadan nasıl birisi olduğunu anlayabiliyorum.
+arada bir kendime hakaret etmem.
dışarıdan aldığım olumsuz yorumlar:
-çok heyecanlısın.
-çok acelecisin
-çok ısrarcısın
-bağzı hareketlerimden ve tavırlarımdan bir kaç kişi hoşlanmıyor.(el hareketi aşırı yapmam, samimi olduğum kişilere karşı azda olsa yaparım.)
-çok öpüyorsun.
-safsın. (evet safım.)
olumlu yorumlar.
+çok sevecensin
+çok saygılısın
+keşke bende senin gibi dürüst olsam diyorlar.
+keşke bende aenin gibi açık sözlü olsam diyorlar.
+sen evlenirsen kaırına ve çocuklarına çok iyi bir baba olursun.
+karını sevmekten bunaltırsın.
+misafirlere karşı çok saygılısın.
+çok komiksin.
+senden iyi tiacret adamı olur.
+beni bilim adamları ile kıyaslıyorlar en sevmediğim şey. yaptığım bir kaç proje ve atılganlığım sebebi ile. kendime birşey desem direk diyorlar. yok einstein'de geç okumayı öğrendi, yok bilim adamlarıda zor öğreniyor... (cidden vundan hiç hoşlanmsamda, bir yerde hoşma gidiyor açıkcası.)
+çok atılgansın.
+çok girişken birisisin. okumasamda girişkenliğin ile iyi bir konuma geleceksin diyorlar.
artı ve eksiler beni ben yapıyor. nekadar kendime kızsam'da bağzı konularda, yinede hayat güzel (normalin biraz altında olmasına rağmen güzel.)
karşılaştığı kişi ve olayları kendi bilgi ve tecrübesine göre yorumlayıp geliştirmek amacıyla yapılan eylemlerin bütünüdür. erdemli insan davranışıdır. pek çok insan eleştirmek eylemini kendi öz korkularını yenemedikleri için beceremezler.