mesleğini seven hiç kimsenin aç kalmayacağı gibi, elektronik mühendisi de mesleğini severek icra ediyorsa asla aç kalmaz. ama "gerçekten" mesleğini seven bir elektronik mühendisi varsa, gelsin konuşalım. işin sırrı nedir bir anlatsın bize. *
bu günkü teknolojinin sağladığı zilyon tane robot sayesinde devre yapmak için ellerini kullanmaya ihtiyaç duymayan insanlar topluluğudur. ha daha önceden kullanırlar mıydı? hayır! teknikerler/teknisyenler mutfakta bu iş için pişirilir.
(bkz: mühendislik)
ilaveten bu gün sahip olduğunuz nano teknolojik cihazlardan yüksek gerilim projelerine kadar hepsinin argelerinde çalışan, bilgi birikimini doğru kullanıp hayatı biraz daha kolaylaştırmak adına ter akıtan, kafa patlatan herkese saygılarımı arz ederim.
Çok geniş bir uzmanlık ve iş yelpazesine sahip mühendisliktir.Devre tasarımından otomotive, haberleşmeden mikrodalgaya günümüzde olmazsa olmaz denilebilecek alanlarda parmakları bulunmaktadır.Hele bi de nanoteknoloji diye bi olay vardır ki tadından yenmez.Tabii derseniz ki Türkiyede bir elektronik mühendisi ne iş yapar?neredeyse saydıklarımdan hiçbirini yapma olanağı yoktur.Ya programcı olurlar, ya da sanayide uzmanlıklarının dışında işlerde hayat çürütürler.4 yıllık bölümünüm bitirilme ortalaması min.6 yıldır.
yaptığım araştırmalara göre okuması tam bir işkenceymiş, 9 senede bitiremeyen insanlar varmış. proje için imza yetkileri yokmuş. elektroniğe ilgili olmayan insanların bu bölüme hiç girmemesi lazımmış. *