yavaş yavaş tüm üniversitelerde ayrılan bölümdür. artık elektrik mühendisliği ayrı, elektronik mühendisliği ayrıdır. bunun için elektrik elektronik mühendisleri kolay kolay iş bulamamaktadırlar.
2 saat derse girdiğini size şikayet eden işletmeci arkadaşınıza "lan hıyar sabah 8:30 dan beri dersteyim ben" (ki saat 17:30 dur) tepkisini verdiğinde ükela damgası yiyen öğrencilerin aday adaylığı. aday adaylığı zira okula giren 60 kişiden her yıl 10-15 tanesi felan mezun olmakta, yarısı felan 2. yıl össye girip başka bölümlere geçip ortamlara akmaktadır.
her ne kadar zor olsa da nny* gibi bir mezun verdiyse eğer, girilmesinden ve yazılmasından korkulmaması gereken bölümdür. lakin kasmamak gerek illa da 4 yılda bitircem diye, gerisi kolaydır azizim.
sözlükte öss temalı başlıkların çokluğundan hareketle değinme gereği duyuyorum. öss'ye girecek gençlerin yazarken çok dikkatli düşünmeleri gereken bölümdür. zira , tıp da dahil diğer bölümlerden , eğer başarılı olmak istiyorsanız , çok çok daha ağır bir bölümdür. "çalışılır , yapılır yav" diye düşünen nice canlar hakkari çekmiş yedek subay gibi boyunlarını bükmektedirler. mevcut bilgilerinizle hareket etmeyin ki 1 haftalık ömürleri olduğunu aklınızın bir kenarına yazın. bu bölüme 1. sınıf , 2. sınıf mantığıyla yaklaşamazsınız , hemen her ders ayrı bir çiledir. çilemse çekerim kaderimse gülerim zamanları da kendisini tez zamanda trajikomik evreden daha üzücü noktalara götüreceğini bilmeniz gerekmektedir. bilhassa işin tadı biraz fiziğe çalmaya başladı mı o saçlar dökülür güzel kardeşim. hayret verici olmayan bir şekilde bu bölüme giren canlar "öss'ye bu kadar çalışsaydım .." şeklinde başlayan cümlelerin çeşit kombinasyonlarını istemsizce dillendirmektedir. kız/erkek oranı filan gibi hadiselere girmek bilinenin üstünden geçmek olacaktır , zaten isteyen sap gezmez , bu yöndeki ağlamalara aldanmayın. demem odur ki bölümde derdiniz bu olsun. bu bölümün bir kötü yönü de kişisel hırsınızı törpülemesidir. ortaokul - lise yıllarındaki o zeki çocuk imajınız bilhassa yakın çevrenize karşı zedelenebilir. öss göbeğiyle kafa bulanların durumu da sormayın ki hazindir. kötü alışkanlıklara geçiş yolunda üzücü bir köprüdür. içinizdeki çocuğu odasına kapatmanız gerekir hem bir şeyler öğrenebilmeniz için hem de akademik başarıyı yakalayabilmeniz için. bu giri bile mizahi bi yan alır , iyi düşünülmeden yapılan elektrik elektronik mühendisliği tercihi asla. aman aman bağdatlı demeyin , iyi düşünün.
bir erkek ogrenciye uc erkek ogrenci dusen güzel kızlarıyla meshur bolumdur...fiziğin babasını gördükleri için geçebilenler hakkında küçük einstein demek pek de abartı olmasa gerek...
mezuniyetinde elektrik mühendisinin çalışması gereken yerde istihdam edilme gibi bir hataya düşülmesi halinde çok ciddi sorunların ortaya çıktığı görülmüş olup, emo nun aslında bu mühendislere imza yetkisini vermemekte ne kadar haklı oldugu ortaya çıkmış meslektir.
boku cikana kadar calisip kasip bitirdigimiz ama * emo'nun aptalca karariyla :
Elektrik-Elektronik Mühendisleri ile Yüksek Mühendislerinin \"Elektrik 1kV Üstü ve 1kV Altı Tesisler SMM Belgesi\" talep etmeleri halinde; SMM Belgesinin belirlenmesi için Transcript inceleme Komisyonu tarafından transc ript istenir. Elektrik-Elektronik Mühendisleri ile Yüksek Mühendislerinin transcriptinde \"Yüksek Gerilim Tekniği\", \"Elektrik Makinaları\", \"Elektrik Tesisleri\" (Elektrik Tesislerinde Koruma, Elektrik Üretimi, Elektrik iletimi, Elektrik Dağıtımı derslerinden en az biri) derslerinin tamamının veya bu derslerle aynı içerikte olup, farklı isimler altında olan derslerin bulunması veya bu dersleri sonradan tamamladıklarını üniversitelerden belgelemeleri durumunda Elektrik-Elektronik Mühendisleri ile Yüksek Mühendislerine \"Elektrik 1kV Üstü ve 1kV Altı Tesisler SMM Belgesi\" düzenlenir.
zor ama geleceği en parlak mühendislik dalı işssiz bir elektronik mühendisi duymadım şu zamana kadar zaten puanlarının bu kadar tavan yapmasının en öenmli neden, bu iş sıkınıtısının kesinlikle olmaması
elle tutamadıgınız * gözle göremediğiniz birşeyin mühendisliğini okumaktasınızdır. hayal gucunuzun sınırlarını zorlamanın vakti gelmiştir artık ve okul fazlasıyla zorlar. hele bi elektromanyetik alan teorisi dersi vardır ki dillere destan sonsuz uzun tel mi istersin sonsuz buyuk duzlem mi sadece kabul edersin *. okuyan kızlarının genelde benden cok bıyıgı vardır ve iso 9001 belgesi getirse kız olduguna inanamazsınız. kantine dişi sinek girse yaklasık 3925 goz ona dogru yonelir sırayla kesme baslar. sonuc elde var sıfır ama kızlarda alıstı dogal bişey bu bolumunde adam sınıfına konmayan kızlar bu bolumde bastacı edilir aciz yonlerimizden duygularımızı somururler.
4 yılda bitip bitmeyeceği meçhul olan,fakat diğer mühendisliklerden daha önemli avantajlara sahip olduğunu düşündüğüm bölüm.yalnız bir çok insanın elektronik mühendis adayını daha 1. sınıftayken bile teknisyen gibi görmesi ve ondan evinin buzdolabını tamir etmesini istemesi de işin ilginç yanıdır.
gıcır bir üniversitedeki(koç,sabancı, boğaziçi, itü, odtü)ne girilemediği takdirde asla tercih edilmemesi gereken bir bölümdür, zira ülkede elektronik mühendisliği zaten yapılmamaktadır, bu gıcır okullardan mezun olundugunda ise hiç yoktan bir yurddışı ihtisas çalışması mümkündür.
bu ülkede icra edilebilen mühendislik çalışmaları az biraz makine ve inşaat mühendislikleri ve yarı buçukta kimya mühendisliğidir.
tamamen araştırmadan tercih ettiğim,dört yılda bitirmenin mucize olduğu bir bölümdür.
3.sınıf kol gibi girer aynen,okulu bitirmek için asosyal bir varlığa dönüşürsünüz,yoksa bitmez o okul ***bitmez***
elektrik ve elekronik bölümü okuyup üniversitede mühendisiliği seçememek gibi saçma bir yönetimde sadece düz lise okuyan öğrencilerin seçtiği bir bölümdür.**
EMO'nun yayınladığı bildiriden öğrendiğim kadarıyla, 'elektrik-elektronik mühendisi' diye bir mühendis türü yoktur. Bölüm öğrencileri, bu iki alandan birini seçip, o alanda uzmanlaşmak durumundadır.