bugün

Uzak durulması gereken bölüm. Benden söylemesi. Millet yaz tatilinde ben hala okuldayım ve gunde 8 saat ders goruyorum mesela.
makina mühendisliğiyle birlikte alanı en geniş mühendisliklerdir, eem mezununun piyasada hemen hemen her şirkette çalışma ihtimali vardır .
vasat mühendislik. mezun olunca 1500 lirayı beğenmezler. sanki bana mucit olacak. yazık.
okuyoz ama bakalım ne olacak dedirten meslek dalı. okuması işkencedir. tavsiye edilmez. umarım sonunda piremsesi kurtarırız da bi halta benzer.
Türkiye'de her yıl 9000 civarı yeni eem piyasaya bodoslama dalıyor. Baraj muhabbeti getireceklermiş, şimdiye kadar neden gelmediğini de anlamam zaten. 200bininci sıradan adam mühendis oluyor, mezun da oluyor. Sonra? Dayısı, amcası sağolsun giriyor bir işe. Alın teri döküp birşeyler başarmaya çalışan, arkası olmayan da mal gibi kalıyor ortada. Bunu anlamam üniversite 2.sınıfa tekabül ediyor gerçi. Üstünden geçen onca senede iyileşeceğine daha da vahim durum aldı ortam.

Uzun lafın kısası, kendinizi ne kadar geliştirirseniz geliştirin Türkiye sınırları içinde arkanız yoksa geleceğiniz yer bellidir. Öyle üzer hayaller kurup hayal kırıklığı yaşamayın. He varsa biraz imkanınız ve tabi mesleki bilginiz yurt dışına çıkın. Orada inanın daha kıymetlisiniz.
Türkiye'de değeri olmayan mühendislik dalıdır.

imkanınız varsa yurtdışına çıkın. Net.
ismi kadar havalı değildir...
her yerde her zaman iş yapacak mühendisliktir,ülkemizde istihdamı da epey iyidir.Okuyana birçok sektörde çalışma olanağı sağlar.
genel olarak cihazların elektrik, elektronik ve yazılım kısımlarını inceleyen mühendislik dalıdır.

okuyan kişinin taallukatı sikilecektir bunu göze alarak bölümü tercih etmeniz gerekir. hemen her mühendislikte olduğu gibi sert bir bölümdür. hele bir de arıza hocalar varsa kan kusarsınız. lisede zorlanılan türev integrali 15 transistörlü bir devrenin transfer fonksiyonunda götünüzle alabilmeniz gerekir ki 100 puanlık sınavın 3 puanını alabilesiniz.

şimdiye kadar gördüğüm dersleri yazayım hafif de bir özet geçeyim. (dersler üniversiteler arası değişir, isimleri ve müfredatları arasında farklılıklar vardır.)

temel fizik dersleri : dinamik, enerji, minik sevimli elektrik devreleri
programlama dersi olarak c++ ve java
matematik dersi olarak calculus yani türev integral limit bok püsür. ayrıca diferansiyel denklemler, lineer cebir ve nümerik analiz.
olasılık dersi olarak olasılık (ananızı sikecek ananızı)
temel elektrik ve elektronik dersi olarak devre analizi, devre analizi 2(alternatif akım), elektronik devreler(transistörler ve yükselticiler), analog elektronik(ilk 3'ünün toplamının 3 taşaklısı)
elektromanyeik alan teorisi, elektromanyetik dalga teorisi
kontrol sistemleri, haberleşme sistemleri, mikro işlemciler,sinyaller ve sistemler, mantıksal devre tasarımı ve daha niceleri...

şu derslerin ismine bak bi lan. taşşak kokuyor resmen. kolay diyen varsa bana özelden yazsın. hiç fuck buddy ilanına gerek yok bizzat ben gidip götümü açıcam. adamın götünden kan alırlar kamil kan. öyle zor ki. ya ben endüstri mühendisliğinin bir dersine girdim zamanında. keyfine yani işsizdim. konu başlığı fiyatlandırma idi. ders ne hatırlamıyorum. biz o sırada olasılık alıyorduk mesela. konu başlığı rastgele değişkenlerde bileşik olasılık yoğunluk fonksiyonu. yok artık ebenin amı ali sami. yapacak bir şey yok ama. okuyacaz artık eşşek gibi.

ha bir de birbirini bağlayan dersler var o da bonus.
gelişen teknolojiyle en alakalı dersleri içeren bölümdür.
iyi bi üniversite değilse mezun olunca işsiz kalınacak bölümlerden biri tmciyim Fen sınavına girip salladım inanır mısınız burs veren okul vardı te allahım.
panikseniz, sabrınız yoksa ve hepsinden önemlisi sayısal altyapı ( matematik, fizik ) temeliniz yoksa bu bölümü yazarken tekrar tekrar düşünün. sonrasında pişman olmayın.
bir okuyan pişman bir de okumayan.

tanım: herhangi bir şekilde elle tutulup gözle görülmeyen akım ve voltaj gibi değerlerden yola çıkarak fourier analizinin en dibine kadar uzanan yolculuktur. ben şahsen bugüne kadar akım gören birisine rastlamadım
ya siz ?
Neredeyse bir yazılımcı kadar programlama, bir matematikçi kadar matematik, fizikçi kadar fizik, kimyacı kadar kimya bilgisine sahip ve mühendislik dalıdır.
bizim insanımız matemetiği pek sevmez. matematiği sevmediği için mühendislik karmaşasıyla mücadele eder. komando askeri yetiştiri gibi üniversiteler mühendis yetiştiriyor. üniversite resmen hammal yetiştiriyor.

october sky filmini seyret gerçek hayatta olmuş. -----------> https://upload.wikimedia....%9F%C3%BC_-_afi%C5%9F.jpg
Elktrik, elektronik, yazılım ve iletişim olarak dallara ayrılan bölüm. Daha birinci sınıfım anam ağlamaya başladı.
ülkenin her yerinde açıldığı için zibille mezun veren ve bunların %90'ının muhasebecilik yapmak zorunda kalacağı meslek grubu yetiştiren bölüm.
askerde kumandadan sorumlu er olmaya yarayan mühendislik. onun harici de ampul yakarlar.
Saygım sonsuz inekliklerine.
ben de bunun dumlupınar üni şubesindenim. durumu olan gitsin özelde okusun bunu kardeş hiç kütahya'yla uğraşmasın. 8 ders büte kalır mı el insaf onu bulamayanlar var..
elektrik mühendsiliği ve elektronik mühendisliği ayrı ayrı var iken bu mesleğe mensup kişilerin ne yaptığını anlayamadığım grup.

ülke de elektronik yok ama mühendisliği var.

evet makine müh. okuyorum.

edit: gata tıp ve bir kaç üniversite hariç tüm dişlere puanı yetebilecekken makine(a) yazdığımı belirteyim.
mf-4 17k mf-3 16k
elektrik ve elektroniğin çok ince detaylarla birbirinden ayrıldığını , bu ayrımı da gerilim düzeyi ve akım düzeyinin belirlediği mühendislik dalıdır. elektronik mühendisi miliamperler milivoltlar düzeyinde ince işçilik yapar ve risk faktörü azdır ama kazancı eğer ortaya güzel ürün çıkartabilirsen yüksektir. lakin elektrik mühendisi kiloamperler megavoltlar düzeyinde çalışır. trafo merkezlerine gidip çıkan sesle bunu anlayabilirsiniz. aradaki fark budur. ayrımı yoktur.
ayıran da bir bok bilmiyordur. sussundur makinesini okusundur.
kendini geliştiren her mühendis eğer ki kalbur üstü yerlerde iyi hocalardan eğitim almış sa 17500 tl bile alabilir dediğim mühendislik dalıdır.
insanların umudunu köreltmenin anlamı yoktur.
Okuması zor

Çalışması kolay.
okuduğum bölüm. sıkıntılı bir kaç dersi dışında keyiflidir aslında. ayrıca memlekette istihdamı çok yüksek. elektronik işlerle uğraşan bir sürü firma var.

mühendis olarak, kariyerin gelinebilecek en tepe noktası aselsan, toprak holding gibi büyük işler yapan 2 kuruluştur. daha endistüriyel bir sektör isterseniz de, vestel ar-ge çok iyi. güzel bir kariyer olabilir. işin özü tereddütte kalan varsa, okusun. sağlam para kazanıcaz!!